Lyt til artiklen:

Femern udvikler nyt undervisningskoncept

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Abonnementsartikel

En del af undervisningen kan foregå i tilknytning til den store byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland, lyder det.

Med et nyt læringskoncept målrettet skoleelever vil Femern A/S give unge mulighed for at udforske byggebranchens mange karriereveje og dermed opfordre flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Konceptet hedder Tunneltalenter, og i midten af september blev der indgået kontrakt med konsulenthuset Autens ApS, Vendelboe Kommunikation og Serious Games, der skal udvikle materielet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Femern i en pressemeddelelse.

Femern: Ny hal til stålforarbejdning er taget i brug

Se også:

Femern: Ny hal til stålforarbejdning er taget i brug

- Det er fantastisk glædeligt, at Femern byder skoleverdenen op til dansk. Det giver danske skoleelever mulighed for at få en både virkelig og utrolig spændende kontekst ind i undervisningen, som også er et stykke nutidigt Danmarkshistorie.

- Der er rige muligheder for praktiske projekter, som læringsmål i alle fag kan spejle sig i, siger Lene Jensby Lange, administrerende direktør og grundlægger af Autens ApS, i pressemeddelelsen.

Brug for flere unge

Andelen af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse lige fra 9. eller 10. klasse, har ligget konstant på omkring 20 procent i flere år.

Det er ifølge Femern langt fra tilstrækkeligt til at imødekomme behovet i branchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Byggebranchen og Danmark har brug for, at flere unge får interesse for erhvervsuddannelserne, og som Danmarks største infrastrukturprojekt vil vi gerne gå forrest og vise, hvor store ting man kan udrette i byggebranchen.

Sådan lyder det fra Oliver Sellner Vonsild, som leder afdelingen for arbejdsmarkedsforhold og bæredygtighedsstrategi i Femern A/S.

Klar til næste år

Tunneltalenter vil være et gratis tilbud til grundskoler i hele landet for 6.- og 7. klasse. En del af undervisningen kan foregå i tilknytning til den store byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland, lyder det.

Det er Femerns forventning, at det nye læringskoncept vil være klar til de første elever i grundskolen i skoleåret 2024/2025.

Tunnelportalen til Tyskland toner frem

Se også:

Tunnelportalen til Tyskland toner frem

Femern A/S er datterselskab i Sund & Bælt-koncernen, der har til opgave at bygge den 18 kilometer lange Femern Bælt-tunnel mellem Danmark og Tyskland.