Lyt til artiklen:

Startup vil forære en skov væk i år

00:00
Hastighed: ???x
03:56

Abonnementsartikel

Dansk startup vil styre kørepladekøbere ind på bæredygtighedssporet. De planter et træ i en dansk skov for hver plade, de sælger.

Anlægs- og byggebranchen er nogle af de helt store syndere, når det kommer til CO2-udledning, og der skal tænkes nyt og mere bæredygtigt i alle facetter af byggeriets faser.

Alligevel har virksomheden Pladentilgaden.dk svært at få opmærksomhed på deres køreplader i hård plast, da køreplader er noget mange i branchen handler på rutinen på baggrund af mange års indkøbsvaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge virksomheden er der ellers en række fordele i plastkøreplader, som er langt lettere at transportere og håndtere håndtere traditionelle tunge jernplader. Sammenlignet med træplader lover de at skridsikkerheden er langt bedre og at plastpladerne er en langt mere bæredygtig løsning.

Derfor forsøger virksomheden at fange opmærksomhed hos potentielle kunder på en ny måde, fortæller Morten Gimbel, CEO i virksomheden.

Stort marked

- Køreplader er og bliver ikke noget højinteresseprodukt. Heller ikke selvom vi faktisk bruger tusindvis af dem hver eneste dag forskellige steder rundt omkring i Danmark, siger han.

Han delte udfordringerne med et familiemedlem, som fortalte om virksomheden Eco-tree, der sælger og planter træer.

- Jeg blev så begejstret ved tanken om at indgå et partnerskab som virksomhed, og på den måde være med til at få plantet flere træer i Danmark, at jeg købte 120 ejerskabscertifikater på træer, for at give dem til mine gode kunder og samarbejdspartnere. Men så kom jeg til at spekulere på, at jeg måske kunne gå længere end det," siger Morten Gimbel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Konceptet om at veksle hver plade til et nyplantet træ gør det enkelt at administrere. Pressefoto.

Han mener, at virksomheder skal vælge den enkle vej, når de vil bidrage til et mere bæredygtigt samfund.

- Vi tænker for småt, og vi bevæger os alt for hurtigt ud ad en tangent, som er alt for kompliceret. Det behøver det ikke nødvendigvis at være. Det vil jeg gerne være med til at bevise. Derfor har jeg valgt, at jeg fremover donerer et træ hver gang jeg sælger en plade. Og jeg stopper ikke, før jeg har skabt en hel skov. Det koster selvfølgelig en del af min avance, men jeg sover også bedre om natten, siger han.

Direktøren fortæller, at træplantningen løfter hans motivation for at drive virksomheden, fordi han potentielt kan gøre en forskel for klimaet, og samtidig kan udbrede kendskabet til kørepladerne.

- Jeg er stolt af mit tilbud til kunderne. Jeg tror faktisk, at de kan høre det på mig, når jeg ringer, siger Morten Gimbel.

Initiativet imponerer

Flåde og indkøbsdirektør, Henrik Christoffersen fra GSV Materieludlejning er en af de kunder, som har takket ja til tilbuddet, og nu får et træ for hver plade, de køber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har meget fokus på bæredygtighed, og er meget bevidste om, at vi også har et stort ansvar når vi vælger leverandører, og jeg synes at Morten sender et stærkt signal med hans tiltag om, at alting ikke kun handler om omsætning, men også om at investere i fremtiden og den grønne udvikling, siger han.

Han kender forhandlerens historik og kan se, at priserne er det samme både før og efter initiativet med at plante træer.

- Det er stærkt. Derudover er det jo nogle gode produkter han har, fordi de kan bruges igen og igen. Bæreevnen i plasten er blevet rigtig god, og der er også noget arbejdsmiljø og sikkerhed i, at vi kan undgå brugen af de tunge jernplader, siger indkøbsdirektøren.

Kristoffer Sparre, som er country manager i Ecotree er også glad for samarbejdet.

- Konceptet i at give et træ for hver solgte plade er smukt. Det er enkelt og til at forstå for alle, og når det nu ovenikøbet ikke er et tiltag, der er født for at dække over en emission, som man burde reducere i stedet, så er vi ekstra glade, siger han.