Lyt til artiklen:

Bobcat lancerer ny topmodel for klassen kompakte hjullæssere

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Den nye Bobcat L95 får først og fremmest et løft under motorhjelmen, hvor den nu tilbydes med Bobcats egen motor på 75 hestekræfter, mod de 68 hestekræfter som lillebroren tilbyder.

Det er dog ikke kun på motoren, hvor der er sket en opdatering. Hjullæsseren har også fået en større egenvægt for at øge stabiliteten i form af en stigning på cirka 300 kilo til 5376 kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bobcats nye L95 minder om de to andre modeller i klassen, L75 og L85, som blev lanceret henholdsvis i 2022 og 2021. Men den har fået nogle nye opdateringer baseret på kundefeedback. Opdateringer som også vil være tilgængelige for de mindre modeller fra 2024.

rich-media-2
Bobcat sætter komforten i førersædet. Foto: pressefoto.

Hvad angår komforten inde i kabinen, er joysticket nu blevet en integreret del af førersædet, hvilket betyder, at armlænet og joysticket følger chaufførens bevægelser op og ned i sædet. Dette gør betjeningen af maskinen langt mere behagelig, især hvis man bruger hjullæsseren i mange timer på en arbejdsdag.

Løftearmen er udstyret med en forbedret udgave af Bobcats Automatic Ride Control (ARC), som er et affjedringssystem på løftearmen, der sikrer en behagelig kørsel på let ujævnt terræn.

rich-media-3
Bobcat har også et løft på lyssiden med LED-pakke Foto: pressefoto

Maskinen har en tophastighed på 40 kilometer i timen, og den kompakte hjullæsser er udstyret med hældningsassistent, hvilket betyder, at når den holder på en rampe eller skråning, aktiveres parkeringsbremsen automatisk for at forhindre, at den triller tilbage.