Lyt til artiklen:

Tonstung tango i Odense

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Der skal to til en tango. Sådan er det også når to, tonstunge Volvo-maskiner bid for bid piller en boligblok fra hinanden i Bøgeparken i Odense.

- Det er store maskiner og det er store ting, der bliver pillet ned. Så det er med en vis ærefrygt vi gør det her, fortæller en spændt Søren Malund Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Søren Malund Thomsen, er forretningsudvikler ved Kingo Karlsen. Foto: Jørgen Ahler

Et nænsomt arbejde, der kræver stor præcision og konstant radiokontakt mellem de to maskinfører, som er på hver deres side af boligblokken.

- Det her er en meget speciel opgave, hvor vi har gang i to high-reach maskiner, der skal samarbejde om nedrivning her i Bøgeparken, fortæller Søren Malund Thomsen, der er forretningsudvikler ved Kingo Karlsen.

rich-media-3
De to maskinfører er i radiokontakt med hinanden hele tiden. Foto: Jørgen Ahler

Netop Kingo Karlsen står for hele nedrivningsprojektet. Normalt ville man fjerne det hele, men i denne omgang skal den nederste del bestå og derfor foregår arbejdet i et præcist og roligt tempo fra toppen og ned.

rich-media-4
Den store Volvo-maskine spejlet i en vandpyt, der er opstået fra vandsprøjten som forhindrer støv i området. Foto: Jørgen Ahler

- Der er nogle bygningselementer nedenunder som vi skal passe på. Derfor er der også lavet en masse forarbejde med sikkerhed før vi gik igang maskinerne. Men nøglen er i sidste ende, at de to maskinfører kan samarbejde om en nænsom nedrivning, fortæller Søren Malund Thomsen.

Du kan høre og ikke mindst se mere om det vilde projekt i videoen i toppen af artiklen.

rich-media-6
Tango blandt titaner, set fra luften. Foto: Jørgen Ahler