Lyt til artiklen:

Skoleelever løfter biodiversiteten hos JMM

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

I Rønnede bad importøren om hjælp fra den lokale skole til at skrue op for biodiversiteten på matriklen

Thomas Fjordhøj, som er afdelingsleder for Johs. Møller Maskiner på Sydsjælland, inviterede for nyligt 5. C fra den lokale Møllevangsskole til arbejdsdag. Her hjalp eleverne med at skabe en biodiversitetszone vedmaskinstationens parkeringsplads.

- Vi vil gerne være en grøn virksomhed i en sort virkelighed. Vi forhandler mange store dieselmaskiner, og det er ikke så godt, når man gerne vil gøre verden til et grønnere sted, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil også gerne gøre noget godt for lokalsamfundet og inddrage det, så de kan lære lidt om os.

Importørens Rønnede-afdeling flyttede ind i den nuværende lokation for et par år siden.

JMM har afdelinger i Horsens, Vojens og Hadsten, og hele virksomheden har fokus på af opfylde FNs verdensmål.

- Vi har især fokus på klima og på at skabe grønnere liv på land. Vi har som mål, at virksomheden skal være CO2 neutral i 2023, og det er realistisk at vi kommer i mål med det, siger Thomas Fjordhøj.

rich-media-2
Gravearbejdet er meget sjovere, når maskinerne hjælper. Foto: JMM.

I løbet af få timer blev der plantet træer, lagt blomsterløg, sået vildtblanding og ophængt insekthoteller. Det sidste havde eleverne selv bygget med materialer, som JMM havde leveret til skolen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Eleverne er meget opmærksomme på, at maling er skidt for bierne. Derfor er insekthotellet umalet. Foto: JMM.

Efter indsatsen blev formiddagen afsluttet med sodavand og rundvisning, så alle fik lov til at sparke dæk og larvefødder på de Liebherr-maskinerne.

Inden hjemturen viste det sig, at en af elevernes cykelsaddel sad forkert, og så er det jo heldigt, at klassen var rykket ud til en virksomhed med eget værksted.

- Det tilbød vi at fikse, og så var der lige pludselig en del andre, der også godt kunne bruge at få justeret lidt på deres cykel, og det gør vi gerne. Det skylder man, især når man er en del af et lille lokalområde, siger Thomas Fjordhøj.

rich-media-5
Værkstedsbesøg. Foto: JMM.