Lyt til artiklen:

Zeppelin Rental fuldender integration med CP

00:00
Hastighed: ???x
04:51

Abonnementsartikel

Den ny enhed er med 175 medarbejdere nu landets tredje største udlejer.

Siden konkurrencemyndighederne midt i juli godkendte Zeppelin Rentals køb af CP har administrerende direktør Lasse Ludvigsen haft travlt med at få de to forskellige udlejningsvirksomheder integreret. Det er hidtil gået forholdsvis smertefrit, og i løbet af de kommende uger falder flere store elementer helt på plads.

- Juridisk er vi per 1. november klar i det nye fortsættende selskab, og samtidig har vi fået sammenkørt og færdigudviklet vores fælles it-platforme, så kunderne hos både Zeppelin Rental og CP vil få fuldstændig den samme oplevelse med samme udvalg, samme service og samme priser, fortæller Lasse Ludvigsen til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne tid er man i gang med at oplære de ansatte i brugen af de nye systemer.

... vi har så vidt jeg ved ikke haft en eneste opsigelse af CP-folk, der er relateret til opkøbet.

Adm. direktør Lasse Ludvigsen, Zeppelin Rental Danmark

Ny prisstruktur

Også en ny prisstruktur slår igennem fra november. Tidligere har de to selskaber gjort det på hver sin måde, men efter en workshop tidligere på efteråret er man nu enige om, hvordan det skal se ud fremover.

- Det bliver meget mere enkelt og gennemskueligt for kunden. Vi kommer til at lave en pris, hvor forsikringen er indeholdt fra start. Det er nyt for CP. Og så er en grundrengøring - defineret som de første 30 minutter - ligeledes indeholdt i lejeprisen. Det betyder, at kunden vil få en mere simpel faktura, og det vil forventeligt i sidste ende også betyde færre kreditnotaer, fortæller den administrerende direktør.

Selve lejeprisen er naturligvis på brancheniveau, men hvor mange aktører i årevis har kørt med høje listepriser og høje rabatter, så vil man hos Zeppelin Rental/CP møde lavere listepriser og lavere rabatter.

- Det er simpelthen mere realistiske listepriser. Sådan har det været hidtil hos Zeppelin Rental, og der er bred enighed om, at det også bliver modellen i det nye fælles selskab, fastslår Lasse Ludvigsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det hele på hylderne

Med opkøbet af CP bliver den nye koncern leveringsdygtig i næsten alle typer maskiner og materiel til hele bygge- og anlægsbranchen.

- Vores produktpaletter fra Rental og CP passer rigtig godt sammen. Nu har vi samlet alt det, vi kan ønske os. Skur-delen hos CP var nok elementet, der for alvor tændte vores købsinteresse. Nu er Zeppelin pludselig også store på skure, og vi forventer en vis synergi her, da en del skur-kunder utvivlsomt også har brug for entreprenørmaskiner, forklarer han.

Direktionen vokser

Hans eget job er også forandret i takt med, at Zeppelin Rental på mindre end tre år er blevet landets tredjestørste udlejer. Hvor Lasse Ludvigsen for få måneder siden havde 25 medarbejdere er dette nu syvdoblet, idet han efter opkøbet står i spidsen for en skare på ca. 175 personer.

Derfor har man også dannet en ny direktion, hvor Lasse Ludvigsen får driftsdirektør Peter Jakobsen fra CP og Carolin Winkel fra Zeppelin Group i Tyskland med om direktionsbordet. Sidstnævnte har ansvaret for blandt andet bæredygtigheds- og digitaliseringsprocessen samt HR.

Zeppelin Gruppens køb af CP er nu en realitet

Se også:

Zeppelin Gruppens køb af CP er nu en realitet

- Det er en meget større koncern, hvor vi med en solid volumen nu kan fokusere på at lave det til en bedre forretning. Siden starten i december 2020 har vi haft fokus på at opbygge Zeppelin Rental med hvad dertil hører af store investeringer. Nu er vi på plads med et perfekt setup, og derfor handler det nu om også at tjene nogle penge, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minimal medarbejderflugt

Allerede i juli flyttede Lasse Ludvigsen sin kontorstol fra det daværende hovedkvarter i Brøndby til CPs hovedafdeling i Viby Sj., der nu er nyt fælles hovedkontor for Zeppelin Rental i Danmark.

Han mener, at medarbejdersituationen ser rigtig fornuftig ud.

- Der er altid en risiko for at miste gode medarbejdere i forbindelse med en fusion. Men vi har så vidt jeg ved ikke haft en eneste opsigelse af CP-folk, der er relateret til opkøbet. Jeg tror, vi gennemfører integrationen med minimal personaleflugt, og det er meget positivt. Men vi forsøger også at lytte til medarbejderne, for de skal have det godt og have medindflydelse i jobbet, forklarer Lasse Ludvigsen.

Indtil videre er det planen, at man bevarer begge brands - Zeppelin Rental og CP - på alle skilte, hjemmesider og øvrigt materiale.

- Vi kommer i første omgang til at fremstå med begge navne alle steder. Det kommer nok til at ske frem til udgangen af næste år, hvor vi så ændrer navnet til Zeppelin Rental overalt. Til den tid regner vi med, at kunderne har vænnet sig til det, siger han til Maskinteknik.