Lyt til artiklen:

NCC og Hercules anlægger nyt havneområde i Kolding

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

Holdet har netop indledt byggeprocessen og er klar til at omdanne byens kystlinje med kompetencer inden for både fundering og klimasikring.

På sydsiden af Kolding Fjord skal NCC skabe en ny kystlinje i havnebassinets sydvestlige hjørne og etablere et dige med sti, der skal fungere som klimasikring langs havnebassinets vestlige afgrænsning.

Derudover skal det eksisterende slæbested på Marinaplads udskiftes til et nyt og større slæbested med to bådebroer bestående af en fast og flydende del for kajakker og mindre både.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprisen med navnet KMC-E4 Kystlinje og Marinaplads er en del af projektet Marina City, som er søsat af Kolding Kommune. Målet er at skabe en ny bydel, der skal danne ramme for et tiltrækkende bolig- og havnemiljø med en marina med 1.000 bådpladser. Det bliver den største uden for hovedstadsområdet.

Både fundering og klimasikring

Til opgaven trækker NCC på bredden af ekspertiser i virksomheden. Projektet bliver dermed udført af medarbejdere fra både Hercules Fundering og Jakobsen & Blindkilde, som begge er NCC-ejede selskaber.

rich-media-2
Arbejdet udføres i et samarbejde mellem Hercules og Jakobsen og Blindkilde. Foto: NCC.

- Det er en kombination af funderings- og anlægskompetencer, vi sætter i spil på havneprojektet i Kolding. Projektet er et rigtig godt eksempel på, at vores alsidige kompetencer gør os i stand til at kunne håndtere komplekse havne- og vandbygningsopgaver, siger Henrik Bo Jensen, produktionschef i Hercules Fundering, NCC Infrastructure.

Senest har Hercules haft stor succes med at omdanne Sønderborgs Nordhavn fra en gammel industrihavn til en ny og livlig bydel.

På projektet i Kolding er Hercules allerede godt i gang med at sætte de første spunsjern til den nye slæbebro på Marinaplads. Herefter fortsætter funderingsarbejdet over de næste måneder og vil omfatte mange facetter inden for havne- og vandbygning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over opgaverne inden for fundering bringer NCC's hold fra Jakobsen & Blindkilde deres ekspertise inden for klimasikring til bordet.

Arbejdet begyndte i oktober 2023 og forventes afsluttet i maj 2024.