Lyt til artiklen:

Entreprenør river bro ned for at sikre renseanlæg mod oversvømmelse

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Vejen over åen blev afspærret fredag morgen. Arbejdet på broen er allerede i fuld gang, oplyser entreprenøren.

På grund af den seneste tids mængder regn er Viby Renseanlæg tæt på at blive oversvømmet.

Derfor fjerner Aarhus Kommune nu broen ved Ormslevvej for at sikre et større gennemløb til åen Døde Å. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arkil er entreprenør på projektet, oplyser Aarhus Kommune til Maskinteknik. P. Olesen er underentreprenør og står for selve nedrivningen af broen. Et arbejde, der allerede er i fuld gang.

- Vi regner med, at vi bruger resten af dagen. Den største udfordring lige nu er alle de kabler, når det skal gå så hurtigt. Det var i går klokken 15.00, at det blev besluttet, at broen skulle brækkes ned, siger Lars Jakobsen, produktionschef hos Arkil, til Maskinteknik.

- Normalvis skal vi først til at søge LER-oplysninger og holde styr på kabler og vandledninger, og hvad der nu er. Men det havde vi så ikke mere end en halv time til at få styr på. Så nu handler det om at få styr på kablerne, siger han.

Revet helt ned i dag

Fredag morgen klokken 7.00 blev Ormslevvej spærret. Det er uklart, hvor længe vejen er afspærret. Men Arkil regner med, at broen er revet helt ned fredag sidst på eftermiddagen.

- Hvis vi ikke gør noget nu, risikerer vi at oversvømme rensningsanlægget. Derfor laver vi et hul i vejen, så vandet kan løbe væk, siger Simon Grünfeld, områdechef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til DR Nyheder

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunen gør også opmærksom på, at der flere steder er overløb i kloakkerne. At komme i kontakt med overfladevand og vand fra vandløb, søer og hav kan være sundhedsskadeligt.