Lyt til artiklen:

Kalvebod får nyt overhalingsspor

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

Det er samtidig besluttet et udskyde beslutningen om anlæg af et vendespor ved København Lufthavn Station.

Forligskredsen bag Infrastrukturplan 2035 har besluttet, at der skal anlægges overhalingsspor ved Kalvebod.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlæg af overhalingsspor er en forudsætning for at opnå de fulde gevinster af en sydlig jernbanekorridor fra Roskilde via Ny Ellebjerg, det kommende København Syd, til Københavns Lufthavn.

Projektet er samtidig vigtigt for at kunne håndtere det forventede øgede antal godstog med den kommende Femern Bælt- forbindelse, lyder det.

En fremtidssikring

Forligskredsen har besluttet en løsning, hvor der anlægges et overhalingsspor, som samtidig er forberedt til en udvidelse med et ekstra overhalingsspor og dermed en fremtidssikring af kapaciteten til både god- og passagertog.

Første etape af Østbanens renovering er færdig

Se også:

Første etape af Østbanens renovering er færdig

Et vendespor ved Københavns Lufthavn Station indgår også i Infrastrukturplan 2035, men forligskredsen er enige om at udskyde beslutning om anlæg og udformning af vendesporet til et senere tidspunkt.

Midlerne afsat til vendesporet anvendes til projektet med overhalingsspor ved Kalvebod, oplyser Transportministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den største betydning

Et vendespor med den planlagte togtrafik til og med 2030 vurderes til at have meget lille betydning for punktligheden i togtrafikken, når udvidelsen af Københavns Lufthavn Station er gennemført. Det viser en undersøgelse fra Sund & Bælt.

Undersøgelsen viser samtidig, at overhalingsspor har den største betydning for togtrafikken og er afgørende for realiseringen af den nye sydlige jernbanekorridor.

Tunnelboremaskine har brudt igennem ved byggeplads

Se også:

Tunnelboremaskine har brudt igennem ved byggeplads

Med aftalen om Infrastrukturplan 2035 er der afsat 326, 2 millioner kroner til et vendespor ved Københavns Lufthavn Station og 370,3 millioner kroner til anlæg af et overhalingsspor ved Kalvebod. Midlerne er opgjort i 2023-priser.

De samlede midler på 696,5 millioner kroner anvendes til et overhalingsspor ved Kalvebod, som er forbedret til et ekstra overhalingsspor, skriver Transportministeriet.