Lyt til artiklen:

Arkil skal skærme af for støj langs motorvej

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Nu begynder arbejdet med en ny støjskærm langs Silkeborg Motorvejen ved Buskelund.

Den nye støjskærmen bliver cirka 1.300 meter lang og fire meter høj, og kommer til at reducere støjen fra motorvejen for mange borgere i Buskelund.

Arkil opfører støjskærmen, som skal stå færdig i sommeren 2024. Her vil alle boliger i boligområdet Buskelund have et støjniveau under 58 decibel. Det er Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi for vejstøj ved boligområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratets beregninger viser, at 60 boliger vil få støjen reduceret med 3-6 decibel, som er en hørbar reduktion, og fem boliger vil få støjen reduceret markant med mere end 6 decibel.

- En støjskærm fjerner ikke støjen, men mange borgere i Buskelund vil med denne støjskærm få reduceret støjen fra motorvejen ved deres boliger, siger Sonja Petersen, projektleder i Vejdirektoratet.

rich-media-2
Støjskærmen får samme udseende som den støjskærm, der i 2019 blev etableret ved Funder Kirkeby. Pressefoto.

Støjskærmen udføres i et samarbejde mellem Vejdirektoratet og Silkeborg Kommune, og kommunen dækker halvdelen af udgifterne til skærmen.

Gener under byggeriet

På en delstrækning skal skærmen opsættes fra nødspor, hvilket betyder, at der kommer en indsnævring af kørespor på motorvejen, og hastigheden bliver nedsat til 80 km/t.

Der er også et par bygværker på strækningen, og når støjskærmen skal monteres herpå, vil der forekomme spærring af de skærende veje. Det drejer sig om Jordkærvej og Kjellerupstien. Ved spærring af Jordkærvej vil der blive skiltet med omkørselsruter.