Lyt til artiklen:

Arbejdsulykke under nedrivning af minkfarm

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

En nedrivningsmedarbejder har brækket kravebenet efter en faldulykke under nedrivning af minkfarm. Hændelsen er straks meldt til Arbejdstilsynet.

Arbejdsulykken skete som en faldulykke, som skyldtes, at entreprenørens sikkerhedsinstruktion til medarbejderne ikke var blevet overholdt, skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Bygningsstyrelsen afholdt den 14. november 2023 et møde på den pågældende byggeplads med den relevante nedrivningsentreprenør, Tscherning, hvor det stod klart, at der var tale om en faldulykke, som skyldtes, at entreprenørens sikkerhedsinstruktion til medarbejderne ikke var blevet overholdt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den pågældende nedrivningsentreprenør holder et møde med Arbejdstilsynet torsdag 16. november 2023, og har samme dag indkaldt medarbejdere, der arbejder med nedrivning af minkfarme, til et møde, hvor sikkerhedsreglerne for arbejdet vil blive gennemgået endnu engang for at minimere risikoen for nye arbejdsulykker mest muligt.

Stormøde med nedrivningsfirmaer

Bygningsstyrelsen er i fuld gang med at koordinere et stormøde med deltagelse af alle seks nedrivningsfirmaer på rammeaftalen, hvor sikkerhedsreglerne for nedrivningsarbejdet endnu engang vil blive gennemgået.

Derudover vil de konkrete læringspunkter fra arbejdsulykken vil blive gennemgået for at minimere risikoen for nye arbejdsulykker mest muligt hos alle seks rammeaftaleholdere.

Endelig vil Bygningsstyrelsen som oprindelig planlagt foretage uanmeldte besøg på byggepladserne for som bygherre at sikre, at alle gældende regler overholdes, ligesom Bygningsstyrelsen er i løbende dialog med Arbejdstilsynet, hvordan arbejdsmiljøet bedst sikres på samtlige byggepladser, skriver Bygningsstyrelsen.