Lyt til artiklen:

Sallingsundbroen klar til endnu et halvt århundrede

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Forleden markerede Vejdirektoratet, at den store og fire år lange renovering af Sallingsundbroen er ovre.

Broen over Salling Sund mellem halvøen Salling og øen Mors på vejen mellem Skive og Nykøbing Mors har fået den helt store make-over. Broen, som er fra 1978, passeres hver dag af 12.000 køretøjer foruden cyklister og fodgængere.

Entreprenørerne har skiftet fugtisolering og belægninger, foretaget betonreparationer og sat nye støjdæmpende fuger, autoværn, rækværk og vindskærm op. Undervejs i processen er kørebanerne gjort bredere og gangsti smallere. Renoveringen beløber sig til 150 millioner kroner og er det største renoveringsprojekt i Vejdirektoratet i et årti.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sallingsundbroen er en vigtig færdselsåre over sundet, som dagligt bruges af ca. 12.000 køretøjer. Med renoveringsarbejdet har vi sikret, at det kan de fortsætte med i mindst 50 år mere. Det er Vejdirektoratets største renoveringsprojekt de seneste 10 år, som nu er kommet godt i mål, siger transportminister Thomas Danielsen.

rich-media-2
Transportminister Thomas Danielsen (i midten) er flankeret af Skive-borgmester Peder Chr. Kirkegaard (tv.) og Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen til fejringen på Hotel Pinenhus. Foto: Vejdirektoratet.

Sallingsundbroen har en længde på 1717 meter, en bredde på 16,7 meter og en gennemsejlingshøjde på 26 meter og har stort set samme design og længde som Vejlefjordbroen, der åbnede to år senere.

Vejdirektoratets drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt deltog også i markeringen af den store renovering på Hotel Pinenhus, som ligger ved det forhenværende færgested Pinen på Sallingsiden.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at gennemføre en tiltrængt renovering samtidigt med, at bilisterne har kunnet benytte broen. Det har ikke været uden gener for bilister og entreprenør, men vi har fået det hele til at gå op takket været, at begge parter har udvist forståelse. Både lokalsamfundet og turister kan nu igen have glæde af broen i mange år frem. Vi vil også fortsat passe på broen, men med projekter i mindre målestok, ligesom vi passer på alle vores andre broer, siger Michael Kirkfeldt.

Sallingsundbroen er forsynet med vindskærme af hensyn til trafiksikkerheden, som hindrer udsyn fra bilen, men det er muligt at parkere bilen på P-plads i Legind Bjerge og spadsere ud på broen. Broen har cykel- og gangsti på begge sider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II indviede Sallingsundbroen tirsdag d. 30. maj 1978 sammen med H.K.H. Prins Henrik.