Lyt til artiklen:

Power og ekstra god komfort i grusgraven

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Abonnementsartikel

Viborg Vognmandsforretning ApS har klare kriterier for valg af materiel: Der er brug for power, sikkerhed og ekstra god komfort. Landets første Hitachi ZW310-7 gummihjulslæsser har levet op til de høje krav og forventninger.

- Vi havde brug for en fleksibel læsser, der kunne supplere vores eksisterende maskinpark i Dyrlund Sten- & Grusværk. Vi valgte en model fra Hitachi, fordi den har lavere driftsomkostninger end sammenlignelige maskiner, og så kommer den rundt på steder, hvor de helt store læssere må give op, fortæller driftsleder Torben Fomsgaard fra Viborg Vognmandsforretning i en pressemeddelelse.

Det var ikke alene driftsomkostninger og manøvredygtighed, der afgjorde valget. Den nye Hitachi ZW310-7 kan for eksempel løfte skovlen 10-15 cm højere end de tilsvarende modeller, der var inde i overvejelserne. Den større rækkevidde giver en hurtigere arbejdsgang, når lastbilerne skal læsses. Der er desuden tilkøbt en 6 kubikmeter skovl, der kan tage op til 10 tons sand pr. læs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Pressefoto.

- På den måde kan vi fylde en lastbil med kun fire skovlfulde i stedet for fem, og det sparer kostbar tid. Vi arbejder i øvrigt tit på løse overflader eller i ler. Derfor har vi valgt en Hitachi med ekstra brede dæk. Den større trykflade betyder, at maskinen ikke så nemt synker i, fastslår Torben Fomsgaard.

Støjsvag kabine

Ud over kapaciteten og fleksibiliteten lægger driftslederen vægt på, at medarbejderne med den nye Hitachi ZW310-7 får en gummihjulslæsser med en meget støjsvag kabine og forbedret ergonomi. Det giver mindre træthed efter en lang arbejdsdag.

- Vi afdækkede markedet, da vi skulle vælge ny gummihjulslæsser. Kombinationen af komfort, kapacitet og power gjorde udslaget. Prisen skal naturligvis være rigtig, men det vejer også tungt, at vi ved, at H.P. Entreprenørmaskiner bakker handlen op med god service og support. Vi har trods alt handlet Hitachi med H.P. i over 25 år og kender hinanden godt, slutter Torben Fomsgaard.

Optimering af sikkerhed og ergonomi

Hos H.P. Entreprenørmaskiner A/S er man glade for den gode start for maskinen i grusgraven ved Mariager. Virksomhedens produktchef Mark Fleischer Jones fortæller, at den nye serie er forbedret på mange punkter, herunder sikkerheden. Aerial Angle-kameraer giver for eksempel føreren et 270-graders fugleperspektiv af området rundt om maskinen. Sammen med de opvarmede, el-justerbare sidespejle sikrer det et unikt udsyn, mens bakalarmen advarer om forhindringer både akustisk og visuelt på monitoren.

rich-media-4
Maskinen arbejder i Dyrlund Sten- og Grusværk ved Mariager. Pressefoto.

Den nye generation af gummihjulslæssere har desuden fuld fokus på førerkomfort, understreger produktchefen og fastslår:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udviklingen af maskinen har resulteret i en af de mest komfortable førerkabiner, hvor støj og vibrationer er blevet reduceret markant. Jeg vil også fremhæve placeringen og udformningen af joystick, håndtag og knapper. Sammen med det mere komfortable og multijusterbare armlæn er det tiltag, der bidrager til en effektiv og ergonomisk arbejdsplads.