Lyt til artiklen:

Første stykke af E45 ved Aarhus bliver nu udvidet

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

I alt skal 16 kilometer motorvej udvides omkring Aarhus frem mod 2027. Vejdirektoratet har valgt at dele arbejdet op i flere etaper.

I dag - mandag 27. november - tager Vejdirektoratet første spadestik på den egentlige udvidelse af E45 Østjyske Motorvej. Det sker på strækningen mellem <49> Aarhus S og motorvejskryds Aarhus Syd, hvor de ekstra spor kobles på den tidligere udvidelse af motorvejen.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt skal 16 kilometer motorvej udvides omkring Aarhus frem mod 2027. Vejdirektoratet har dog valgt at dele arbejdet op i flere etaper fra syd til nord.

10 kilometers vejarbejde

For at sikre bedre fremkommelighed skal Motorvej E45 udvides flere steder mellem Kolding og Randers. På det seneste har naboer og trafikanter mærket optakten til det enorme anlægsarbejde.

- Trafikanterne har indtil nu oplevet drypvise vejarbejder, imens vi blandt andet har forstærket midterrabatten og sat gang i arbejdet med at udvide de mange broer langs E45, siger projektchef Robin Højen Madsen i pressemeddelelsen.

12 mand dyrker nedrivning som firmasport: Knuser bro på E45

Se også:

12 mand dyrker nedrivning som firmasport: Knuser bro på E45

- Nu samler vi flere vejarbejdere, så der kommet et 10 kilometer langt vejarbejde, hvor hastigheden er sat ned til 80 kilometer i timen hele vejen. Så jeg håber, at trafikanterne kan finde tålmodigheden frem og vise hensyn, når de kører på strækningen, siger han.

rich-media-3
Trafikken flyttes ind mod midten i to smalle spor, mens der arbejdes med udvidelse i siderne. Grafik: Vejdirektoratet.

I dag starter arbejdet i sydgående retning mellem <49> Aarhus S og motorvejskryds Aarhus Syd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af 2024 begynder arbejdet med udvidelsen i de nordgående spor, oplyser Vejdirektoratet.