Lyt til artiklen:

Direktør forlader Karl Mertz - afløser er kørt i stilling

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

Anders Hansen fratræder for anden gang sin stilling som administrerende direktør for maskinforretningen Karl Mertz. Økonomichef René Jensen tager over.

Med udgangen af januar fratræder Anders Hansen sin stilling som direktør for Karl Mertz. Til den tid har han overdraget forretningen til den hidtidige økonomichef, René Jensen.

- Jeg er stolt over den rejse og de resultater, jeg sammen med medarbejderne i Karl Mertz har leveret i mine to ansættelsesperioder siden 2012, fortæller Anders Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den tid, hvor Anders Hansen har stået i spidsen for virksomheden, er Karl Mertz gået fra at være tre afdelinger på Lolland-Falster til nu fem afdelinger i Østdanmark. Antallet af medarbejdere er steget fra 40 til 70.

- I perioden har vi leveret solide og stærke resultater i branchen, hvilket har sikret, at Karl Mertz A/S fortsat er i superligaen, når vi taler danske landbrugsmaskine-forhandlere. Indrømmet, jeg er mega stolt over resultaterne og rejsen generelt, siger Anders Hansen, der vil fortsætte sin karriere i den finansielle sektor, hvor han tidligere har arbejdet som erhvervskundechef for Møns Bank.

- Derudover skal der blive mere tid til familien, de skønne børnebørn og mine fritidsinteresser, siger Anders Hansen.

Dybt taknemmelig

Hos bestyrelsesformand Morten Mertz bliver der ikke lagt skjul på, at det er en kapacitet, der efterlader et vist tomrum.

- At give slip på Danmarks måske bedste inden for sit felt bliver svært. Og personligt vil jeg komme til at savne Anders' store arrangement og positive tilgang til de mange udfordringer. Som ejere af selskabet er Jesper og jeg dybt taknemmelig for den udvikling Anders har stået for, og Anders efterlader en virksomhed i topform klar til morgendagens udfordringer, siger Morten Mertz, der dog også er fuld af fortrøstning overfor den afløser, der nu træder frem og tager tøjlerne i den store maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker at styrke Karl Mertz A/S med en eftermarkedschef. En svær rolle som kræver blandt andet analytiske evner, evnen til at holde fokus på driften foruden at udøve forandringsledelse. Vi har nu fundet den rigtige person. Derfor udnævner vi nu vores økonomichef René Jensen til direktør med ansvar for hele virksomheden og med speciel fokus på administrationen og eftermarked og samtidig søges ny salgschef ansat for at styrke den samlede ledelse, siger Morten Mertz.

Anders Hansen vil have sin daglige gang i selskabet frem til udgangen af januar. I løbet af januar vil der blive afholdt en fælles reception hvor der bliver mulighed for at sige farvel til Anders og goddag til René, skriver Karlz Mertz A/S.