Lyt til artiklen:

Udvidelse af Københavns Lufthavn Station sendes i udbud

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Projektet bliver udbudt i en hovedentreprise, og fristen for anmodning om prækvalifikation er 5. januar 2024.

Sund & Bælt sætter nu et EU-entreprenørudbud om udvidelsen af Københavns Lufthavn Station i gang.

Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvidelsen består i anlæg af to nye perroner og bro over banen frem til sammenbygning med Københavns Lufthavn. Det er sammen med elevatorer, trapper, rulletrapper og ombygning af jernbanen til de nye perroner.

Anlæg af to nye transversaler, ændringer i kørestrøm, afvanding og sikringsanlæg med videre er også en del af opgaven, lyder det.

Opstart i 2024/2025

Udvidelsen af stationen ved lufthavnen i København bliver udbudt i en hovedentreprise, og fristen for anmodning om prækvalifikation er 5. januar 2024, oplyser Sund & Bælt.

Projektet er siden december 2022 blevet tilpasset efter dialog med blandt andet naboer og lokale myndigheder om udførelsen. Opstart af anlægsarbejderne forventes at skulle ske ved årsskiftet næste år, 2024/2025. Arbejderne forventes afsluttet i sommeren 2026.

Jernbanen over Amager til Københavns Lufthavn og Øresundsbroen er, trods den relativt korte strækning, en af de vigtigste trafikale forbindelser i Danmark, oplyser Sund & Bælt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er deres ansvar at sikre, at den nødvendige kapacitet er til stede på Øresundsbanen, lyder det. Øresundsbanen ejes og drives af Sund & Bælts datterselskab, A/S Øresund.

Kalvebod får nyt overhalingsspor

Se også:

Kalvebod får nyt overhalingsspor

Projektet er medfinansieret af Den Europæiske Union.

Det er muligt at læse mere om udbuddet på Kammeradvokatens Udbudsportal, fremgår det af pressemeddelelsen.