Lyt til artiklen:

Titan Nedbrydning: En blåstempling at være igennem den proces

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Abonnementsartikel

Det nordjyske nedbrydningsfirma blev stiftet i 2017 og er dermed det yngste firma blandt rammeaftaleholderne for nedrivningerne af minkfarmene.

Hos Titan Nedbrydning A/S ranker de ryggen over at være blandt de i alt seks nedbrydningsvirksomheder, som har vundet opgaven om at rive minkfarmene ned.

- Det er vi selvfølgelig rigtig stolte af - også på grund af forløbet op til, hvor man kunne ansøge om at få lov til at komme med. Feltet på 15 blev barberet ned til ni prækvalificerede, og så endte det med, at vi er seks, der får lov til at byde, siger medejer af Titan Nedbrydning og direktør, Heino Sørensen, til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en blåstempling at være igennem den proces, hvor vi har skullet udarbejde en masse udarbejde en masse dokumenter og beskrive vores organisation, og hvordan vi vil håndtere opgaven. Både i forhold til tid og bemanding, siger han.

Tildelt Rammeaftale Vest

Den nordjyske nedbryder fra Aalborg blev færdig med at rive deres første minkfarm ned før jul. Minkfarmen lå i Tårs og var en af de 10 første farme, som bygherre Bygningsstyrelsen har givet grønt lys til.

De første nedrivninger gik i gang i begyndelsen af november.

rich-media-2
Minkhallerne bliver sorteret. Foto: Tina Moesgaard.

Udover Titan Nedbrydning er de andre nedbrydningsvirksomheder, som river minkfarmene ned, G. Tscherning A/S, J Jensens Nedrivning A/S, Kingo Karlsen A/S, P. Olesen & Sønner A/S og Søndergaard Nedrivning A/S.

Da minkfarmene er geografisk spredt, er udbuddet om nedrivning af de tidligere minkfarme delt op i to separate aftaler. Rammeaftale Vest dækker hele Jylland, mens Rammeaftale Øst dækker alt øst for Lillebælt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle seks virksomheder er tildelt aftalen i vest, mens G. Tscherning A/S, Kingo Karlsen A/S og P. Olesen & Sønner A/S - som de eneste - er aftaleholdere på begge rammeaftaler.

Spændende at være med til

Hos Titan Nedbrydning mærker de til, at der er opmærksomhed på projektet, som ellers er en gængs opgave inden for nedrivning.

- Ja, det kan vi godt. Det er over tre år siden, at coronaen kom. Så det har været en stor sag i flere år nu, siger medejer Heino Sørensen, som også er byggeleder på nedrivningen af deres første minkfarm.

rich-media-4
Der er cirka 1.200 minkfarme i Danmark, som skal rives ned. Foto: Tina Moesgaard.

- Vi er stolte, og vi synes, det er spændende at være med til at rydde tilfredsstillende op for både minkavler, Bygningsstyrelsen og os selv, siger direktøren.

Nordjysk nedbryder river deres første minkfarm ned

Se også:

Nordjysk nedbryder river deres første minkfarm ned

Der er cirka 1.200 minkfarme i Danmark, som skal rives ned.