Lyt til artiklen:

Specialdesignet gravemaskine til nedriver i særlig anledning

00:00
Hastighed: ???x
03:47

Abonnementsartikel

Hybrid gravemaskinen til nedrivnings- og større jordflytningsopgaver har specialdesignede detaljer, funktioner, interiør og bom.

I et par år har indehaver af entreprenørvirksomheden M-Service ApS, Mads Linnet, planlagt en Komatsu HB365LC-3 hybrid gravemaskine i anledning af sit 10 års jubilæum.

Men det er ikke bare en hvilken som helst gravemaskine, for Mads Linnet, som er uddannet entreprenørmaskinmekaniker, har fået specieldesignet detaljer, funktioner, interiør og bom i maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Scantruck i en pressemeddelelse.

- Gravemaskinen har specieldesignede luftdysser på topruden, så støvet fra nedrivningsarbejdet ikke lægger sig på ruden - jeg skal have frit udsyn. Jeg kan blæse støvet af, og jeg styrer det fra mit joystick i førerhuset.

rich-media-2
Indehaveren købte den første Komatsu i 2014 og har haft 12 gennem årene. Pressefoto.

- Jeg kan også blæse kabinen ren - det skal bare spille, og der skal være rent og pænt i min maskine. Det er nærmest mit hjem - jeg sidder i maskinen 10-12 timer om dagen, og så skal det fungere, siger Mads Linnet i pressemeddelelsen.

Fylder mindre i radius

Gravemaskinen har også en Dynaset højtrykrenser drevet af hydraulikken, så maskinen kan vaskes ren på stedet og samtidig også forstøve omkring nedbrydningsudstyret. Vandtanken er specialbygget og placeret mellem kontravægt og ramme.

En af de andre helt store ombygninger er bommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Komatsu-motoren har en total effekt på 315 hk. Pressefoto.

- Den er bygget, så maskinen fylder mindre i radius, når jeg krøjer rundt. Det betyder, at jeg kan gå lodret op med bommen foran maskinen. Derudover kan jeg nå tre mere i højden end den traditionelle maskine.

KST sendte første skovl ud af værkstedet for 10 år siden

Se også:

KST sendte første skovl ud af værkstedet for 10 år siden

- Den er faktisk også markant stærkere end andre tilsvarende maskiner, og det er enormt godt, når vi arbejder, siger Mads Linnet.

Flere af modifikationerne er foretaget af KST i Kølkær.

Nørder i gravemaskiner

At gravemaskinen er en hybrid siger indehaveren dette til:

- Det giver mig en kæmpe besparelse på brændstof. Derudover arbejder den langt hurtigere end andre traditionelle maskiner, og det er en kæmpe fordel for os.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan stort set alt med den her maskine - den kan både nedrive og sortere hurtigere, og det gør, at jeg kan udføre mit arbejde langt mere effektivt, siger han.

rich-media-7
En miniudgave af gravemaskinen står bag førersædet. Pressefoto.

For Mads Linnet har det været altafgørende, at det har været muligt at få specialbygget gravemaskinen.

- Jeg nørder rigtig meget i de her gravemaskiner. M-Service er nedrivningsspecialist, og vi har mange specielle opgaver. Det skal vores grej være gearet til, siger han.

En stor opgave

Salgskonsulenterne Poul Erik Nielsen og Kurt Møller fra Scantruck har solgt den specialdesignede maskine, og Jan Pedersen fra klargøringsværkstedet hos Scantruck har bidraget med mange gode og konstruktive løsninger undervejs i processen.

Modificeret Komatsu til håndtering af slam

Se også:

Modificeret Komatsu til håndtering af slam

- Det er vores hidtil største klargøringsprojekt. Det var en stor, men virkelig fed opgave. Vi har haft nogle udfordringer undervejs, men vi er glade for resultatet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været en stor opgave at finde frem til de helt rigtige løsninger for M-Service, og der er langt fra tegnebræt til det færdige resultat, men der er ingen tvivl om, at det er en fornøjelse at se den i drift, lyder det fra de to salgskonsulenter.

rich-media-10
Indehaveren forventer at køre 12.000-15.000 timer i gravemaskinen. Pressefoto.

Mads Linnet er også begejstret for hjælpen fra Scantruck.

- Kurt og Poul Erik har gjort en stor indsats for at imødekomme mine ønsker, som fyldte fire sider, og de har hjulpet med at komme i mål, siger han.

Gravemaskinen vejer 37,16 tons, har en gravedybde på 7,38 meter og en rækkevidde på 11,1 meter.