Lyt til artiklen:

Byggefirma snød medarbejderne: Dømt til at udbetale 10 millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

Med falske underskrifter, dobbelte lønsedler og omskrevne timesedler er medarbejderne hos PK & ECD systematisk blevet snydt for store beløb.

Det italiensk-ejede byggefirma PK & ECD, der arbejder på Storstrømsbroen, skal efterbetale 10 millioner kroner til deres medarbejdere, der i en periode på tre år er blevet snydt for løn, pension og feriepenge.

Det skriver Fagbladet 3F

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med falske underskrifter, dobbelte lønsedler og omskrevne timesedler har ledelsen i PK & ECD ifølge en voldgiftsret systematisk snydt medarbejderne, mange udenlandske, for store beløb.

- Det er fuldstændig forrykt, at så massiv underbetaling og lønsnyd kan foregå på et offentligt byggeri i tre år - uden at blive opdaget af hverken bygherren, som er staten, eller af myndighederne, siger Michael Severinsen, konsulent i 3F, til Fagbladet 3F.

De 160 ansatte hos PK & ECD stod for at lave betonarbejde på det 2,1 milliarder kroner store projekt på Storstrømsbroen.

Via data fra portene på byggepladsen havde de udenlandske medarbejdere registreret deres arbejdstimer, og dermed kunne 3F efterfølgende dokumentere, at arbejdstiden var langt højere end den virksomheden udbetalte løn for.

PK & ECD, som Fagbladet 3F forgæves har forsøgt at få en kommentar fra, har fået 14 dage til at sende de ti millioner kroner til 3F, der efterfølgende vil stå for fordelingen af pengene til medarbejderne.