Lyt til artiklen:

GSV lancerer ny serie med fremtidens maskiner

00:00
Hastighed: ???x
03:37

Abonnementsartikel

Med den nye materiel-serie "iMPAKT" samler Danmarks største udlejer de grønne tråde og viser kunderne vejen til fremtidens emissionsfrie byggeri.

Fremtiden kommer. Og fremtiden fordrer, at vi om føje år forlader fossile brændsler i alle sammenhænge. Det ved man også i bygge- og anlægsbranchen.

Det svære er at finde ud af, hvordan man helt konkret gør det ude på byggepladsen. På mange områder findes teknologien slet ikke endnu. Men mange producenter arbejder i disse år benhårdt på at udvikle og levere større og større maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan som entreprenør være svært at bevare overblikket over de nye muligheder og maskiner, og blandt andet derfor lancerer GSV, der ganske naturligt er i tæt kontakt med de store producenter, nu en ny serie, der indeholder det materiel, der er klar til fremtidens krav om 0-emission.

- iMPAKT-seriens batteridrevne maskiner har samme ydeevne som traditionelle maskiner, men de udleder ingen CO2 eller partikler, og samtidig er de støjsvage. Vi tror på, at hvis vi i GSV skal bidrage til at gøre byggebranchens klimaaftryk mindre, så skal vi hjælpe vores kunder og gøre det nemt og attraktivt at vælge de emissionsfrie maskiner til, og derfor har vi samlet den nyeste teknologi indenfor el- og hybrid i iMPAKT-serien, siger Peter Fritzbøger, kommerciel og digital chef for GSV, i en pressemeddelelse.

Hurtig udvikling

Små batteridrevne maskiner har GSV arbejdet med i mange år. Men maskinproducenterne har i de senere år skruet gevaldigt op for udviklingen af de store og tunge maskiner, der drives af kilowatt fremfor flydende brændstof.

Flådechef Henrik Christensen husker, at man for bare en håndfuld år siden fik en lille batterigravemaskine på 0,9 tons ind i porteføljen. Lidt af nybrud på det tidspunkt. Den seneste gravemaskine på batteri, GSV har købt ind, er på 22 tons. Snart lander en endnu større.

rich-media-2
Foran et lille udpluk af de maskiner, der nu er en del af Impakt-serien ses flåde- og indkøbsdirektør Henrik Christensen og Peter Fritzbøger, kommerciel og digital chef for GSV. Foto: Jacob Kaas.

- Vores leverandører er kommet så langt med teknologien, at det ikke længere er besværligt at bruge emissionsfrie maskiner. Batterilevetiden er ikke længere et problem, og maskinerne er lige så stærke og kan klare samme tunge opgaver, som tilsvarende maskiner, der kører på diesel eller benzin. Derfor vejer fordelene ved at bruge emissionsfrit, fremfor fossildrevne maskiner, nu langt tungere, end det gjorde tidligere, hvor teknologien ikke var på samme niveau, siger Henrik Christensen, flåde- og indkøbsdirektør i GSV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sætter strøm på byggepladsen

På nuværende tidspunkt er det altså ikke umiddelbart umuligt at vælge et batteridrevet alternativ, men på mange af landets byggepladser er der ikke tilstrækkelig ladeinfrastruktur.

Derfor har udlejeren også investeret i mobile og fleksible ladeløsninger og store batteri-pakker, der kan skaleres op og ned alt efter behov.

Planlægningen af byggepladsen, der understøtter el-maskiner er også en del af den service, som GSV tilbyder kunderne.

Teknologichef: De emissionsfrie maskiner kommer

Se også:

Teknologichef: De emissionsfrie maskiner kommer

- Det er ikke den enkelte maskine, der gør hele forskellen. Det er måden, vi sammensætter byggepladsen på, vælger de rigtige maskiner og bruger dem ude på pladsen. Her spiller vores digitale løsninger en væsentlig rolle, fordi vi kan monitorere maskinerne og hjælpe vores kunder til at vælge emissionsfrit. Derfor står vi klar til at rådgive vores kunder rundt om i landet, så de får den løsning, der passer til det enkelte projekt, siger Peter Fritzbøger.