Lyt til artiklen:

Nyt krancenter byder første hold kursister velkommen

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Abonnementsartikel

Sikkerheden allerøverst på lektionsplanen, når kursuscenteret Mercantec Ulfborg Kjærgaard inviterer kursister inden for i nye rammer.

Der er høj aktivitet på pladsen i Ulfborg, hvor Mercantec Ulfborg Kjærgaard er i fuld gang med at klargøre et nyt specialistcenter til uddannelse af blandt andet kranførere. Specialister, som skal løse opgaver i hele Danmark. Nu går de første ni tårnkrankursister ind ad døren i en nybygget undervisningsfløj. Praktikken under kurset udføres på et område, der med vilje er placeret midt i kursuscenterets hjerte.

Kursuscenteret råder over 100 hektar praktikområde, hvilket altid gør det muligt at udføre opgaverne i størrelsesforholdet 1:1. Kursisterne får lov til at teste deres nyerhvervede viden af på en række forskellige kraner. Det fortæller Christine Thorhauge, centerleder på Mercantec Ulfborg Kjærgaard

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for os, at vores kursister kan teste teorien af i praksis. Kun ved at tilbyde særdeles virkelighedsnære opgaver i undervisningen, kan vi klæde dem ordentligt på til at styre kraner på byggepladser og ved anlægsprojekter rundt omkring i landet. Arbejdet på skolen skal matche den virkelighed, kursisterne møder ude på arbejdspladserne, og det sikrer vi her på kursuscenteret, siger hun.

Sikkerheden i højsædet

Virksomheden Stirnimann A/S, der sælger tårnkraner og semi-mobilkraner, står for leveringen af en række kraner til det nye uddannelsescenter. Her glæder administrerende direktør John Asmussen sig over at været med til at opbygge det nye kursusområde. Ikke mindst, fordi man her har et meget skarpt fokus på sikkerheden i kranførerfaget.

rich-media-2
Pressefoto.

- Vi har til opgave at flytte kranerne, samle dem og servicere dem løbende. Og det er en spændende opgave, som vi sætter stor pris på. Der er brug for en stærk og sikkerhedsorienteret kranføreruddannelse i Danmark. Adskillige anlægsprojekter er aktuelt sendt i udbud, og behovet for fagfolk derfor er kraftigt stigende, siger han.

Lang tradition

Det er ingen tilfældighed, at Mercantec Ulfborg Kjærgaard vælger at etablere det nye krancenter på lokationen i Ulfborg. Her har man nemlig i mere end 80 år uddannet kursister i at bruge blandt andet entreprenør- og asfaltmaskiner, gaffeltruck og teleskoplæsser. En række uddannelsesaktiviteter, som hidtil er blevet udbudt i Hoverdal, er nu flyttet til det nye center på den nye adresse, hvor man ønsker at samle kræfter, viden og tilbud og herved lave det bedste kursusudbud inden for kran- og løftområdet i Danmark.

- Vi har valgt at sætte baren højt, når vi taler uddannelseskvalitet i vores nye krancenter. Tavle-undervisning og instrukser i simulator eller klasselokalet gør det ikke alene. Derfor skal vores kursister bevise, at de kan flytte et skib, en vindmøllevinge og andre reelle elementer, før de kan få et kursusbevis i hænderne. Vi sender kun kranførere ud i virkeligheden, der på alle måder er rustet til opgaven, siger centerleder Christine Thorhauge.