Lyt til artiklen:

Stemas med stor levering til sjællandsk udlejer

00:00
Hastighed: ???x
04:20

Abonnementsartikel

Wacker Neuson står der på 27 af 31 nye maskiner hos PV-Udlejning med fire afdelinger i Øst- og Nordsjælland.

- Vi forsøger at standardisere maskinerne. Det gør det hele nemmere for vores folk både på værkstedet og lageret. Og det giver naturligvis et godt forhold til leverandøren. Derfor har vi også haft et større samarbejde med Stemas i mange år.

Sådan lyder ordene fra Ken Kock, der er direktør for udlejningsfirmaet PV-Udlejning med hovedkvarter i Ølstykke og tre øvrige afdelinger i det nord- og østsjællandske. Indehaveren hedder Peter Vest - deraf PV i firmanavnet. Og han har bredt sig godt ud på Sjælland. Firmaet har nemlig også afdelinger i Hillerød, Hedehusene og Holbæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire afdelinger kalder på et solidt arsenal af maskiner og materiel, når man vil være med på udlejningsscenen. Og det vil PV-Udlejning, som netop har kørt den store indkøbsvogn rundt hos Stemas' sjællandske domicil i Havdrup. Ikke færre end 31 nye maskiner blev det til. 27 af dem er Wacker Neuson. Fire er lystårne fra den spanske producent Himoinsa, som også importeres og forhandles af Stemas.

Maskinparken vokser

- Vi har ikke købt nye maskiner for at skifte brugte ud. Alle er tilvækst til maskinparken. Vi har rigtig mange professionelle kunder, som sætter pris på, at vi sørger for løbende fornyelse. Vores egne lastbiler kører rundt med maskiner og materiel til lejerne.

Foruden de mange entreprenører, håndværkere og andre professionelle, der lejer hos PV-Udlejning, har firmaet også ganske meget udlejning til private.

20 år med maskiner på Roskilde Dyrskue

Se også:

20 år med maskiner på Roskilde Dyrskue

- Mange andre udlejningsfirmaer har udfaset det private segment. Det har vi ikke. Hr. og fru Jensen skal også have mulighed for at leje gode maskiner og udstyr. Blandt det også toiletvogne, når der måske skal renoveres badeværelse, siger direktør Ken Kock.

PV-Udlejning startede faktisk som P.V. Mobiltoiletudlejning, men i 2008 udvidede indehaver Peter Vest konceptet til også at omfatte udlejning af entreprenørmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masser af vibration

De 27 nye Wacker Neuson-maskiner fordeler sig med seks generatorer, 19 pladevibratorer og to dumpere. Begge de nye dumpere adskiller sig fra mængden ved ikke at være på hjul, men på larvebånd.

- Mange andre udlejere har ikke bæltedumpere, og så har entreprenøren naturligvis problemer, når han har behov for at leje. Dumpere på bælter er ikke maskiner, alle entreprenører investerer i, men foretrækker at leje til de enkelte projekter. Bælterne gør dumperne fuldstændig terrængående. PV-Udlejning har valgt DT23, som er to af de største bæltedumpere i Wacker Neuson-programmet. De kan hver laste op til 2300 kilo og har i øvrigt svirvel-tip og en stigningsevne på 27 grader. Maskinens transportvægt på 2800 kilo holder den fint inden for grænsen for at måtte køres på en maskintrailer, fortæller salgskonsulent Jens Andersen hos Stemas.

Også el-plade

Det er den meget anvendte model BPS1550AW, der tegner sig for hovedparten af indkøbet af pladevibratorer. Maskinen vejer tæt på 100 kilo, og PV-Udlejning har forsynet sig med ikke færre end 10 styk. Der er indkøbt seks styk af den 520 kilo tunge reversible DPU6555HE og to DPU110R på 830 kilo og i øvrigt med fjernbetjening. En enkelt APU3050e batteridrevet og reversibel vibrationsplade på 212 kilo er også med i sendingen fra Stemas til PV-Udlejning.

Massive mængder jord flyttes på plads til E45-udvidelse

Se også:

Massive mængder jord flyttes på plads til E45-udvidelse

Udlejningsfirmaet har også sikret mulighed for strømforsyning i form af seks transportable Wacker Neuson-generatorer.

Endelig sørger Himoinsa så for lys over land med de fire H-Box lystårne. De har masthøjde op til 8,30 meter, mulighed for manuel rotation 360 grader og lyskapacitet på hele 210.000 lumen.