Lyt til artiklen:

Colas vender minus til plus

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Colas forbedrer årsresultatet med cirka 24 millioner kroner sammenlignet med forrige regnskabsår.

For første gang i to år er der sorte tal på bundlinjen hos asfaltentreprenøren Colas Danmark.

Virksomheden kan nemlig præsentere et resultat på cirka 14 millioner kroner for regnskabsåret 2023. I 2022 præsterede asfaltkæmpen et lille minus på 10,5 millioner kroner. Omsætningen steg marginalt til 1,39 milliarder kroner i 2023 mod 1,38 milliarder kroner i 2022. Overskudsgraden lander på 1,2 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I årsrapporten kan man læse at stigningen i omsætningen primært skyldes et øget aktivitetsniveau, som er opnået gennem flere større opgaver. Fremgangen på resultatfronten skyldes primært et mere stabilt niveau for energi- og råvareomkostninger.

Ifølge årsrapporten vurderes resultatet til generelt set at være "tilfredsstillende".

I modsætning til forrige år har Colas mandet op og ansat flere medarbejdere, så de nu står noteret for 532 ansatte ved regnskabets tilblivelse.

Og hos Colas ser man da også lyst på fremtiden. Her forventer man, at de store projekter, der er lagt op til gennem Infrastrukturplan 2035, får en positiv indflydelse de kommende år. Og det er på trods af, at man fortsat forventer, at markedet vil være præget af hård priskonkurrence og en forventet faldende efterspørgsel fra de kommunale bygherrer og private ejendomsudviklere.

Colas Danmark forventer et resultat mellem 30-40 millioner kroner efter skat på koncernniveau for 2024.