Lyt til artiklen:

Kom og se fremtidens brobyggere i aktion

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Verdens Vildeste Brobyggere løber af stablen 31. maj.

Kom og oplev live brobygning på nærmeste hold ved Fuglsang Sø.

Sådan lyder det fra Herning Kommune i en pressemeddelelse

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herning er i år vært for Verdens Vildeste Brobyggere, som er landets første brobygningskonkurrence. Her dyster 40 lærlinge, studerende og elever om at bygge spektakulære broer på tid.

Dyst, fagmesse og fest

Broerne bliver bygget på tværs af den 11 meter brede kanal ved Fuglsang Sø i Herning.

Her har deltagerne syv timer til at bygge broerne, og om aftenen finder det professionelle dommerpanel vinderbroen. Præmien er 50.000 kroner, som vinderholdet får til deling.

rich-media-2
Deltagerne skal bygge broerne på tid. Foto: Claus Fisker.

Eventet byder dermed på live og nervepirrende brobygning med beton, stål og træ. Arrangementet er også en uddannelsesmesse, hvor der er karrieretips til dem, der overvejer en karriere som faglært.

Samtidig er det også en folkefest med kaffe- og madboder og live musik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Herning Kommune vil vi rigtig gerne være med til at klæde de unge på med viden om fremtidsmulighederne, hvis man for eksempel tager en erhvervsuddannelse, udtaler borgmester i Herning Kommune, Dorte West (V), i pressemeddelelsen.

- Verdens Vildeste Brobyggere er med til at levendegøre alt det, som man kan med netop en håndværks- eller ingeniøruddannelse i Herning. Det er fantastisk - og så glæder vi bare til den fest, der bliver omkring dagen, udtaler borgmesteren.

Fremtidens brobyggere dystede på Engholmene

Se også:

Fremtidens brobyggere dystede på Engholmene

I 2021 blev Verdens Vildeste Brobyggere stiftet som non-profit forening, og konkurrencen er siden blevet afholdt i København, Fredericia og Aalborg.

Ønsket med eventet er at udbrede kendskabet og nuancere blikket på erhvervsuddannelser og uddannelsesmulighederne inden for byggeriet og industrien.

Verdens Vildeste Brobyggere i Herning løber af stablen 31. maj.