Lyt til artiklen:

Den tredje Limfjordsforbindelse kan være et spadestik nærmere

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Planerne om en 20 kilometer lang motorvejsforbindelse vest om Aalborg over øen Egholm har været undervejs og diskuteret længe.

Denne eftermiddag tredjebehandler i Folketinget anlægsloven om den tredje Limfjordsforbindelse, og den forventes at blive vedtaget. Dermed ser det ud til, at grundlaget for motorvejen kommer på plads i dag.

Det skriver DR Nyheder og andre medier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planerne om en 20 kilometer lang motorvejsforbindelse vest om Aalborg over øen Egholm i Limfjorden har været længe undervejs, og der er både stemmer for og imod projektet.

Muligt spadestik næste år

Motorvejen skal lette den ofte tætte trafik på strækningen og være et supplement til den bro og tunnel, som forbinder begge sider af fjorden i dag.

Selvom planen har været oppe at vende mange gange i mange år, besluttede politikerne først i 2014, at projektet om den firesporede motorvej kunne gøres til en realitet.

Siden da har blandt andet undersøgelser omkring miljøvirkning været en af årsagerne til, at det har taget den tid, det har taget.

- Jeg har meget svært ved at komme i tanke om projekter, som har taget lige så lang tid, men når vi går i gang med stor infrastruktur, er det vigtigt, at vi har belyst alle elementer, siger Rasmus Prehn, der er formand for Folketingets transportudvalg, til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tredje Limfjordsforbindelse står til at koste knap ni milliarder kroner, og bliver der givet grønt lys, er der første spadestik næste år.

Hvis byggearbejdet går i gang næste år, er strækningen efter planen klar til trafik i 2034.