Lyt til artiklen:

M.J. Eriksson udskifter 7000 sveller på Odsherredsbanen

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

Den store renovering af den omkring 50 kilometer lange jernbane skrider planmæssigt fremad, oplyser Lokaltog.

Odsherredsbanen, som går fra Holbæk til Nykøbing Sjælland, er i øjeblikket under renovering. Det sker som led i den normale vedligeholdelse af jernbanen, og her skal der blandt andet skiftes cirka 7000 sveller, der holder banens skinner.

Det skriver Lokaltog i en nyhed på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Odsherredsbanen blev etableret i 1899. Foto og copyright: Niels Mathisen/Lokaltog.

Mens arbejdet står på, er banen skiftevis delvis eller helt spærret i perioden fra 6. maj til 17. juni i år. For der er tale om et stort projekt, som allerede nu skrider planmæssigt fremad

- Vi er kommet godt fra start med renoveringen, hvor Nykøbing Sjælland Station allerede har fået en overhaling. Skinnerne er fjernet, og vi er godt i gang med at lægge de nye sveller, siger Niels Mathisen, projektleder hos Lokaltog, i en nyhed fra Lokaltog.

Bro bliver også renoveret

Det er entreprenørfirmaet M.J. Eriksson, der udfører arbejdet på Odsherredsbanen for Lokaltog, oplyser Lokaltog til Maskinteknik.

Der er mange kurver på Odsherredsbanen. Det er især på disse dele af jernbanen, at de gamle sveller nu er blevet så slidte, at det er blevet nødvendigt med en udskiftning, fortæller Mie Rajcic, der er driftsdirektør i Lokaltog.

Foruden udskiftningen af sveller er der også andre opgaver forbundet med renoveringen, der er planlagt til at vare i cirka seks uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Banen strækker sig knap 50 kilometer, hvor toget standser ved 15 stationer. På to af disse stationer - Nykøbing Sjælland og Svinninge - bliver sporskifterne skiftet ud. Derudover er der overkørsler, der skal renoveres med nye overkørselsplader og asfalt.

I samme ombæring har Lokaltog planlagt, at stålbroen over kanalen Skjolds Løb nord for Hørve også bliver skiftet ud. Den eksisterende bro er slidt ned og bliver derfor erstattet med en betonbro.

Alle kender Mor Karen

Se også:

Alle kender Mor Karen

Den kurvede Odsherredbane blev etableret i 1899, og det betyder, at banen i år kan fejre 125-jubilæum. Dette bliver fejret på et tidspunkt efter renoveringens afslutning, oplyser Lokaltog.