Lyt til artiklen:

Entreprenør på større el-indkøb hos Stemas

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Abonnementsartikel

Tscherning købte tre nye Weidemann el-læssemaskiner - og så tre mere.

Entreprenør- og nedbrydningsvirksomheden Tscherning i Hedehusene er blandt frontløberne i branchens grønne omstilling. Hvis det overhovedet lader sig gøre at udføre arbejdet elektrisk, så sker det.

- Vores ambition er fremadrettet, at alt maskineri under fem tons skal være batteridrevet. Og naturligvis også meget af det større grej. En stor andel af vores mindre gravemaskiner, læssemaskiner og dumpere kører i dag på batteri, og vi har netop været omkring Stemas for at købe to gange tre elektriske Weidemann-minilæssere. Først købte vi tre, og så bestilte vi tre mere, fortæller Tschernings maskinchef, Erik Høi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye Weidemann-minilæssere i Tschernings maskinpark hedder Hoftrac 1190e og har deres daglige dont som en slags byggepladsernes altmuligmænd.

- Det er maskiner i den helt rigtige størrelse til at udføre en lang række praktiske opgaver og gøremål. Vi har det rigtige udstyr i form af skovle, pallegafler og andet, som gør dem til multimaskiner. Og Weidemann har jo været med helt fremme med el-maskiner i efterhånden en del år, siger Erik Høi.

Tscherning-grønne

Stemas har naturligvis leveret de nye minilæssere i Tschernings grønne farve. Maskinerne er blevet forsynet med stickers, der fortæller, at "Vi værner om miljøet og kører på el". Når det ikke er muligt at købe maskiner på batteri, finder firmaet andre metoder til at sikre så lidt emission som muligt.

rich-media-2
Tschernings maskinchef Erik Høi (til venstre) og salgskonsulent Jens Andersen fra Stemas ved en af de nye batteridrevne Weidemann Hoftrac 1190e. Naturligvis Tscherning-grøn og med en sticker, der fortæller, at "Vi værner om miljøet og kører på el". Pressefoto.

- Alle vores fossile maskiner uden undtagelse er forsynet med udstyr til automatisk stop i tomgang. Der er jo ingen grund til at udlede CO2, når det er unødvendigt, siger Erik Høi.

Tscherning henter også andet end Weidemann-læssere hos Stemas, som tillige har Wacker Neuson på importlisten. Her rummer sortimentet blandt andet gravemaskiner og dumpere, som entreprenørfirmaet også har forsynet sig med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når det kommer til service og vedligehold af både Weidemann og Wacker Neuson, er der tale om en mixdouble mellem Tscherning og Stemas.

- Vi tager os selv af service i den lettere ende, som er lige til at gå til. Og så overlader vi resten til Stemas, som har specialister, som bedre kan dykke ned i de mere komplicerede dele, siger maskinchef Erik Høi.