Lyt til artiklen:

Marineentreprenør høster på investeringer i ny flåde

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Bundlinjen voksede og egenkapitalen steg hos Høj Nordic Marine Contractor i regnskabsåret 2023.

Høj Nordic Marine Contractors årsregnskab for 2023 viser et overskud på godt 3,4 millioner kroner og selskabets balance pr. 31. dec. 2023 udviser en egenkapital på knap 31 millioner kroner.

Et resultat som ledelsen i Høj Nordic Marine Contractor, finder tilfredsstillende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er lykkedes os at få fuldt udbytte af vores investeringer i en opgraderet flåde, som vi har holdt aktiv gennem hele året og solgt ind til flere projekter. Dermed har vi også udnyttet et vigtigt aktiv for virksomheden og brugt investeringer i flåden som en reel løftestang for vækst og positiv udvikling. Nu ser vi ind i et stort potentiale indenfor offshore vindenergi, hvor etablering af flere off shore vindmølleparker kræver masser af maritimt anlægsarbejde, siger CEO Michael Normann.

Høj Nordic Marine Contractor udfører alle former for maritimt anlægsarbejde i Nordeuropæiske farvande, herunder havneentreprenøropgaver og uddybninger. Til offshore vind projekter er det primært boulder clearance, udgravninger til kabelrender og scour protection som efterspørges. Dertil kommer udgravning af sejlrender i havne, som hvorfra de store vindmøller skal sejles ud til vindmølleparkerne.

Det er et område i potentiel vækst, da der alene i Danmark kun er to havne, der er dybe nok til vindmølle transport. Det viser en nylig analyse fra CIP Fonden, en almennyttig fond, stiftet af seniorpartnerne i den grønne kapitalforvalter og energiudvikler Copenhagen Infra structure Partners. Rapporten blev offentliggjort kort tid efter klima- energi- og forsyningsminister Lars Aagaard for nylig præsenterede planer om et stort udbud af nye havvindmølleparker i Danmark.

- Med et stort potentiale indenfor off shore wind på det nordeuropæiske marked følger også benhård konkurrence. Men vi står stærkt med vores opgraderede flåde og har allerede leveret til off shore wind, så vi kan vise, at Høj Nordic Marine Contractor er en sikker spiller indenfor dette område, slutter Michael Normann.