Lyt til artiklen:

10.000 tons forurenet jord endte på landbrugsareal afslører TV2-dokumentar

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Byggeselskabet 1927 Estate fastholder, at de har dokumentation for, at 10.000 tons svært forurenet jord blev håndteret korrekt. Mails fra en tilsynsførende hos Cowi kalder dog jordhåndteringen "ikke lovlig". Nu er ejendomsudvikler og partner suspenderet og politianmeldt.

TV2-dokumentaren "Den sorte svane" udkom tirsdag og har sendt rystelser igennem det danske samfund.

Blandt afsløringerne i dokumentaren, som er bygget på skjulte optagelser foretaget af TV2 i samarbejde med den kvindelige jurist Amira Smajic, finder man en sag, der involverer det aarhusianske byggeselskab 1927 Estate.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Martin Odgaard, der var partner og ejendomsudvikler i 1927 Estate er nemlig blevet suspenderet og politianmeldt som følge af hans udtalelser i dokumentaren.

Martin Odgaard var blandt andet ansvarlig for et større projekt i Vallensbæk Strand, hvor grunden var svært forurenet. 10.000 tons jord fra grunden endte alligevel på et landbrugsareal efter aftale med landmanden, der fik betaling under bordet.

Det fortæller han i hvert fald selv til TV2's muldvarp Amira Smajic på optagelserne.

Han afviser dog selv, at hans udtalelser i programmet har hold i virkeligheden, skriver TV2. Han siger, "at han udelukkende forsøgte at imponere TV 2s muldvarp, fordi 'hun var en pæn pige'".

1927 Estate fastholder, at den har dokumentation for, at den forurenede jord fra byggeriet i Vallensbæk er blevet håndteret korrekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det strider mod mails fra en tilsynsførende hos rådgiveren Cowi, der kalder jordhåndteringen "ikke lovlig". 1927 Estate har nu hyret Rambøll til at undersøge håndteringen af jorden fra Vallensbæk, skriver TV2.

Nu har 1927 Estate dog suspenderet og polititanmeldt Martin Odgaard på grund af hans udtalelser.