Lyt til artiklen:

Cat-importør udvider med Zeppelin-læssere

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Abonnementsartikel

Zeppelin Danmark kan fremover tilbyde nye læssemaskiner i fire forskellige størrelser i segmentet under Caterpillars serie af gummihjullæssere.

Snart kan Cat-importøren Zeppelin præsentere en ny serie læssemaskiner, som dog ikke kommer fra Caterpillar men derimod bærer Zeppelins eget navn. Det drejer sig om maskiner mellem 2,5 og 6 tons, det vil sige i en klasse under de noget større maskiner, Cat selv laver.

Zeppelin-læsserne til det danske marked får typebetegnelsen Zeppelin ZL 25, ZL 35, ZL45 og ZL60T. Sidstnævnte og største med teleskoparm, mens den mindste, ZL25, som passer perfekt til en almindelig maskintrailer, kan leveres både med og uden kabine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangler i Cat-porteføljen

De første to modeller af i alt fire til det danske marked kan allerede opleves på Zeppelins stand under Roskilde Dyrskue. Og efterfølgende kan tre af de fire maskiner opleves på E&H. Det fortæller produktspecialist Peter Mikkelsen fra Zeppelin Danmark.

- Vi vil jo gerne tilbyde vores kunder alle slags maskiner i alle størrelser, og i denne kaliber mangler vi altså produkter fra Cat. Derfor har Zeppelin i Tyskland siden sidste år haft et tæt samarbejde med producenten Weycor Atlas, som producerer maskinerne i Zeppelins navn, fortæller han.

Med under Cat flådestyring

Der er med andre ord tale om allerede populære og gennemtestede modeller, som blot har fået mindre ændringer.

- De leveres naturligvis i Zeppelins farver, og så får de en tracker installeret, så de samtidig kan indgå i Cat's flådestyringsprogram, VisionLink, siger Peter Mikkelsen.

De første maskiner er netop landet i Danmark og klargøres nu frem mod de to messer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil få lavet en række maskiner med en dansk standardopsætning, som skal produceres til lager, så vi hurtigt kan levere. Men såfremt en kunde har andre behov og ønske noget andet og mere individuelt, kan vi naturligvis også klare det - blot med lidt længere leveringstid, påpeger Peter Mikkelsen.

Han tilføjer, at læssemaskinerne bliver monteret med egne Zeppelin-skovle.

Modellerne ZL35 og ZL45 vises frem på Roskilde Dyrskue og derefter på E&H, hvor man også kan se den mindste model ZL25.