Lyt til artiklen:

ARBEJDSPLADSEN: A.E. Maskiner

00:00
Hastighed: ???x
07:08

Abonnementsartikel

Arbejdspladsen hedder denne gang A.E. Maskiner. En af de hurtige drenge i klassen, der siden 2010 har haft vild vækst på service og salg af entreprenørmaskiner i alle størrelser.

- Alt fra klapvogne til kampvogne går vi og makker i herude, siger Rene Vestergaard og smiler. Han er en af de garvede montører hos A.E. Maskiner.

Det er nærmest blevet et motto hos A.E. Maskiner i Randers, der siden 2010 har serviceret og solgt entreprenørmaskiner til et hav af forskellige kunder i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er i særdeleshed de store Volvo maskiner, som triller ind og ud af hallerne.

- Det er rigtig gode maskiner, der for det meste er til at have med at gøre, siger Rene Vestergaard med klassisk, jysk lune i stemmen.

rich-media-2
Rene Vestergaard er en af de erfarne montører hos A.E. Maskiner. Foto: Jørgen Ahler

Som noget særligt parallelimporterer A.E. Maskiner entreprenørmaskinerne til Danmark.

Alene i de seneste regnskabsår solgte A.E. Maskiner 175 nye og 230 brugte maskiner.

- Solen er begyndt at skinne igen, det kan vi i hvert fald se på tallene, hvor særligt den grønne omstilling fylder mere og mere, fortæller Aske Nipgaard, der er medejer og sidder med salg hos A.E. Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men faktisk har solen mere eller mindre altid skinnet på A.E. Maskiner. I hvert fald er det gået stærkt for virksomheden, der så dagens lys i 2010.

A.E. står for Anders Ebbesen, der startede virksomheden som ren maskinudlejning med en Caterpillar 312 i en gammel lade på Djursland.

rich-media-4
Volvo er det helt store mærke hos A.E. Maskiner. Foto: Jørgen Ahler

Siden dengang skal man blot tage et kig på de mange Gazellepriser som A.E. Maskiner har til at stå, for at få et indblik i hvor meget fart der har været på virksomheden.

- Det er gået rigtig stærkt. For fire år siden rykkede vi ind i de nye lokaler her på Bronzevej i Randers, siger Kasper Hougaard, der er ansvarlig for eftermarked hos A.E. Maskiner.

- Vi var kun en håndfuld medarbejdere, da jeg startede, nu er vi over 40, siger Rene Vestergaard, der dog hurtigt bliver rettet af en kollega, som pointerer, at A.E. Maskiner i dag tæller 63 ansatte, hvilket får smilet frem på montøren, mens han klør sig lidt i skægget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Service er hovedforretningen for A.E. Maskiner. Foto: Jørgen Ahler

- Men der er også plads til smil i de store bygninger, hvor der er højt til loftet i mere end en forstand.

- Vi gør meget ud af at være hurtige. Vi har altid en åben telefon og er klar til at rykke på det, som kunderne har brug for, siger Kasper Hougaard og fortsætter:

- Vi har aldrig været bange for at tage nye typer maskiner ind. Uanset hvad for en maskine kunden har, så kan vi holde den kørende. Det er i hvert fald det, vi går efter, siger Kasper Hougaard.

rich-media-7
Kasper Hougaard tror på A.E. Maskiner vil fortsætte den vilde udvikling virksomheden har taget siden starten i 2010. Foto: Jørgen Ahler

Ifølge Kasper Hougaard har A.E. Maskiner fundet sin helt egen plads på markedet, fordi de netop har så bredt et sortiment af maskiner og dele.

- Vi har også udvidet ekstremt meget på reservedele både hvad angår dele og mandskab. Det betyder, at vi kan levere til gud og hver mand uanset prisklassen, og det er noget, der bliver efterspurgt meget hos kunderne, siger Kasper Hougaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og netop kunden repræsenterer i dag et meget bredt udsnit af den danske entreprenør og landbrugsbranche og dertil mange andre områder såsom det danske militær og råstofgrave.

- Vi har virkelig alle slags kunder. Det er små og store. Det forsøger vi faktisk at gøre meget ud af at fortælle, at vi er der for dem alle sammen, siger Kasper Hougaard.

Kører på arbejde med et smil på hver dag

Tilbage i værkstedet er der udover de garvede folk også en lille flok lærlinge. Men selvom Thor Nielsen stadig er i lære, så er ansvaret stort.

- Der er sgu ikke noget at klage over her. Vi har gode forudsætninger her i forhold til så mange andre steder. Vi har alt det rigtige grej til at udføre opgaven med, og så har vi det jo også godt herude - altså kantineordning og gode arrangementer med gode kolleger, smiler den unge lærling.

rich-media-10
Der bliver sørget godt for medarbejderne. Flere af dem kører langt for at arbejde hos A.E. Maskiner. Foto: Jørgen Ahler

Og den indstilling møder man faktisk hos alle på Bronzevej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forsøger at holde mange arrangementer, lave overskuddeling og have alle folk med ind over i hvad der sker i firmaet. Det skal være sådan, at når det går firmaet godt, så går det også vores medarbejdere det godt, siger Kasper Hougaard.

Det er noget, der får flere af de ansatte til at pendle langt for at komme på arbejde hos AE Maskiner. Blandt andre Christian Primdahl, der kører fra Viborg til Randers for at arbejde med lageret hos A.E. Maskiner.

- Jeg tager turen hver dag med et stort smil på. Nu har jeg gjort det i snart to år og det er bare en fed arbejdsplads, der er ingen kasse du bliver puttet ind i, sjældent et nej og ja det er bare pisse fedt, siger Christian Primdahl.

rich-media-12
Thor Nielsen er mekanikerlærling og kunne godt se sig selv i firmaet efter endt uddannelse. Foto: Jørgen Ahler

Og til at holde styr på alle folkene - ikke mindst de mange montører, som kører rundt i Danmark, der sidder selvfølgelig en kvinde og trækker i trådene.

- Det er et stort puslespil, der skal gå op med de mange serviceopkald og vores folk. Vi har cirka 15 mand, der kører rundt hele tiden. Nøglen til succesen ligger som altid i god kommunikation, når Camilla Newe lige at sige før telefonen igen ringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-14
Der skal en stærk kvinde til at styre de mange montører rundt i landet. Foto: Jørgen Ahler

Tilbage hos lærlingen Thor, så kunne det også godt ende med, at han fortsætter med at køre på arbejde hos A.E. Maskiner, når han er færdiguddannet.

- I takt med erfaringen så har jeg jo fået større og større ansvar for de maskiner, vi arbejder med. Og ja, fortsætter det på den måde, så kan jeg da godt se mig selv fortsætte her, hvis jeg får chancen, siger Thor Nielsen.

10.000 stumper og en elektrisk fremtid

Selvom de fleste af de store maskiner ude på pladsen foran A.E. Maskiner stadig har en heftig dieselmotor, så kommer der flere og flere af dem med et ZERO-emission klistermærke på.

- Det er jo bare den vej, det går. Vi har allerede mange produkter som passer til de nye CO2-krav. Og vi kan også mærke, at der er mere og mere salg i blandt andet gravemaskinerne på el, siger Kasper Hougaard.

rich-media-15
De elektriske maskiner er ved at rykke på sig, også hos A.E. Maskiner. Foto: Jørgen Ahler

På pladsen står også et enormt enormt sorteringsanlæg fra Keestrack, hvor der simpelthen ingen motor er i. Den kører udelukkende på el.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dokumentationskravene bliver jo større og større til vores kunder. Og det stiller jo også større krav til os som leverandører. Men det er en opgave, vi har taget på os og tager meget seriøst, selvom det ikke er noget, der bare lige kommer dumpende ned fra himlen, siger Aske Nipgaard.

rich-media-17
Keestrack er seneste maskinmærke i maskinparken. Foto: Jørgen Ahler

Og det kendetegner meget godt A.E. Maskiner og den fremtid, de kigger ind i, hvor virksomheden satser på at fortsætte med at springe derudad med gazellefart.

- Det er jo altid svært at spå om fremtiden, men jeg synes, det går støt derudad, og vi udvikler os, som vi skal. Vi har ikke nogle helt specifikke mål for noget udover at holde fast i den gode retning, vi har sat os fra start, siger Kasper Hougaard.

Du kan se og høre mere om AE Maskiner i videoen i toppen af artiklen.