Lyt til artiklen:

Engelsk producent med rekordstor investering i USA

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Abonnementsartikel

JCB tog forleden første spadestik til en ny fabrik i Texas. Det er virksomhedens hidtil største største investering på 500 millioner dollars.

4. juni tog den engelske maskinproducent JCB første spadestik til en ny stor fabrik i San Antonio i Texas. Med et budget på 500 millioner dollars er der tale om den største enkeltstående investering nogensinde i virksomhedens næsten 80 årige historie.

Det skete ved en ceremoni på stedet, hvor Alice Bamford, datter af selskabets bestyrelsesformand Anthony Bamford, tog det første spadestik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fabrikken bliver ca. 67.000 kvadratmeter på en 400 hektar stor grund, og den vil ifølge JCB skabe 1.500 nye arbejdspladser over de kommende fem år.

Dermed bliver det virksomhedens næststørste fabrik, som kun konkurrerer med producentens verdenshovedkvarter i Rocester i det centrale England.

Fabrikken skal blandt andet producere teleskoplæssere, og produktionen er planlagt til at starte i 2026.

Fabrikken vil også have kapacitet til at udvide til fremstilling af andre produkter i fremtiden.

- Producenter af byggeudstyr sælger mere end 300.000 maskiner hvert år i Nordamerika, hvilket gør det til det største enkeltmarked i verden. JCB har på dette vigtige marked øget sin andel støt gennem de sidste par år, og tiden er nu inde til at investere i vores produktionskapacitet i Nordamerika, hvor vi allerede har én fabrik. JCB er virkelig nået et betydeligt stykke vej, siden vi solgte vores første maskine her for 60 år siden, og det giver mig en enorm fornøjelse at se, hvordan vores forretning er vokset i Nordamerika, sagde Lord Bamford.

Artiklen fortsætter efter annoncen

JCB solgte sin første maskine i Nordamerika i 1964 og åbnede sin første produktionsfabrik i landet i 2001 i Savannah, Georgia, som beskæftiger 1.000 mennesker. Det nye anlæg skal fremstille maskiner til kunder specifikt i Nordamerika.

JCB beskæftiger 19.000 mennesker og har 22 fabrikker rundt om i verden, herunder 11 i Storbritannien, syv i Indien og andre i Brasilien og Kina. Virksomheden vil markere sit 80 års jubilæum i 2025.