Lyt til artiklen:

De skal udvikle Pier 3 i Aarhus

00:00
Hastighed: ???x
04:40

Abonnementsartikel

Aarhus Kommune har valgt det team, der skal forvandle Pier 3 til en ny, levende bydel.

Teamet, der består af AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, sammen med Bricks og Voluntas samt Heartland sammen med Kilden & Hindby, er i færd med at indgå en samarbejdsaftale med Aarhus Kommune om udviklingen af Pier 3. I løbet af det kommende år, skal teamet sammen med Aarhus Kommune færdiggøre en udviklingsplan for hele området.

rich-media-1
Aarhus Kommune har udpeget det team, der skal udvikle Pier 3. Pressefoto.

Hvor det ydre Aarhus Ø er kendt for kanalerne og de lange kig ud til bugten, lægger udviklerteamet op til, at Pier 3 i højere grad skal være inspireret af klassiske gadekvarterer med levende stueetager, grønne byrum og små smutveje til vandet. Men den konkrete udformning af bydelen skal findes i den kommende proces, som også vil involvere borgere, brugere og andre aktører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Pier 3 ligger lige i smørhullet mellem midtbyen og Aarhus Ø. Derfor er det en strategisk vigtig plads, der skal forbinde Aarhus Ø med resten af byen. Vi ved, at der er mange ønsker og ideer til netop Pier 3, og dem skal vi have frem i den næste fase, siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

Senere i år bliver aarhusianerne inviteret til at komme med deres input, når udviklerteamet skal i gang med udviklingsplanen. Planen skal sætte retningen for den kommende udvikling, og her skal tænkes på tværs af området og i sammenhænge. Idéen med at vælge ét udviklingsteam til hele Pier 3 er netop at sikre, at Aarhus får en sammenhængende bydel på Pier 3.

- Allerede i dag er Aarhus Ø fyldt med liv og aktivitet, og nu er der udsigt til, at det bliver endnu bedre. Pier 3 bliver en central bydel, der skal bygge bro mellem Aarhus Ø og midtbyen, og samtidig spænde over de mange ønsker, der er til området. Det er kronen på værket i en fantastisk byudvikling på Aarhus Ø, som vi har arbejdet med siden årtusindeskiftet. Udviklerne er derfor betroet en stor og vigtig opgave, og jeg er sikker på, at aarhusianerne kan glæde sig til mere af det byliv og den helt særlige Aarhus-stemning, som hele byen er kendt for, siger borgmester, Jacob Bundsgaard.

Team med stærke kompetencer

Udviklerteamet kommer med erfaringer og kompetencer inden for byudvikling og arkitektur i både ind- og udland, og med en finansiel kapacitet til at udvikle og realisere visionen om at skabe en helt ny, samlet bydel.

Heartland er allerede involveret i flere byggeprojekter i byen, og AP Ejendomme har høstet mange erfaringer med etablering af arealudviklingsselskaber i samarbejde med blandt andet Odense, Esbjerg og Randers kommuner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser store perspektiver i Pier 3, hvor vi for alvor kan bidrage med vores store erfaring i at drive arealudviklingsselskaber, hvor der er mulighed for fra start at kunne byudvikle på den helt store klinge. Vi er meget glade for, at vi sammen med et stærkt team, med hver sine spidskompetencer, vil være med til at sørge for, at en af landets bedste lokationer bliver udviklet på allerfornemste vis. Det er et fyrtårnsprojekt, som vi ikke er i tvivl om vil bidrage positivt til den fortsatte udvikling af Aarhus både i forhold til boliger og erhverv, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Ny runde af borgerinddragelse

Som noget af det første, sætter udviklerteamet gang i en ny inddragelsesproces, hvor brugere og borgere, fagpersoner og andre aktører skal involveres.

- Vi kommer til - sammen med kommunen - at gå helt anderledes til denne opgave, end man tidligere har set i Aarhus, og vi kommer til at stille mange spørgsmål i den kommende tid. For vi er enige om, at vi skal udvikle Pier 3 til et samlende og forbindende bykvarter, der spiller sine naboer bedre og realiserer visionen om Aarhus som en by forbundet med vandet. Men hvordan gør man så det? Vi har selvfølgelig vores egne ideer. Men vi får nu muligheden for at gå på opdagelse i alle hjørner af Aarhus, hos alle aarhusianere og for den sags skyld alle mulige andre steder i verden, siger Rune Kilden.

I løbet af året vil der foruden temamøder også køre en række forskellige inddragelsesforløb - både fysiske og digitale.

- Med Morten Albæk og Voluntas som en central del af vores team, kommer vi til at præsentere nye værktøjer til inddragelse - både af borgere og andre aktører - og vi vil benytte os af Volunt?s' modeller for at afkode og forstå, hvad et meningsfuldt bykvarter er for de kommende generationer af aarhusianere, der skal bo, arbejde, besøge og leve på Pier 3, siger Martin Busk.