Lyt til artiklen:

Importør tror på gennembrud med nordirske maskiner til recyclingsegmentet

00:00
Hastighed: ???x
03:05

Med et øget fokus på ressourceknaphed og genanvendelse samt privatisering af affaldshåndteringsopgaver hos kommunerne har mange entreprenører, vognmandsforretninger og lignende virksomheder et endnu større incitament til at investere i maskiner til håndtering af affald og materialer, end de havde tidligere.

Også hos Bay Christensen i Rønnede har man fået øjnene op for recycling-segmentet, hvortil man er begyndt at importere de kraftige maskiner fra nordirske Edge Innovate.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Én af dem har importøren medbragt på E&H-messen i Herning.

rich-media-2
Bay Christensen har importeret maskinerne fra Edge Innovate i tre år nu. Foto: Tim Søgaard.

- Det er jo en 30-tons neddeler til de bløde materialer. Træ, grene, rødder og brændbart. Alt efter, hvad den skal håndtere, kan man få den med forskellige konfigurationer, fortæller montør hos Bay Christensen, Christian Jensen.

Valserne kan altså udskiftes efter behov, og på den måde kan maskinen tilpasses den affaldstype og output-størrelse, der er brug for til den specifikke opgave. Udskiftningen kræver en kran og to mand.

- Der er en væsentlig forskel på outputtet alt afhængig af, hvilken valse, du putter i, siger Christian Jensen.

Hurtig respons på supporten

Christian Jensen er ham, du møder, når en maskine fra Edge Innovate skal serviceres. Med otte års erfaring indenfor maskintypen kan han klare det meste, men hvis der er brug for yderligere ekspertise, er supportteamet i Nordirland ganske kompetent, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Neddelerens valser kan skiftes efter behov. Foto: Tim Søgaard.

- De er behagelige, hjælpsomme mennesker. Er der noget, der rækker ud over vores kompetencer, så står de der hurtigt, og det er dejligt med noget solidt baggrundssupport, fordi man står med en kunde, der står og hopper, fordi de har en forpligtelse overfor nogle andre. Så det er vigtigt med hurtig respons, siger Christian Jensen.

Tror på et gennembrud

Inde i maskinen sidder en solid sekscylindret Caterpillar-motor med 420 hestekræfter, der lever op til Stage V-emissionskravene.

- Så den trækker jo bare igennem. Det er en mægtig maskine, siger Christian Jensen.

Men solidt grej koster også, og derfor skal der lægges nogle kræfter i at overbevise kunderne om, at de skal investere i det nordirske mærke.

rich-media-5
Alle neddelerens funktioner kan styres fra afstand med fjernbetjeningen. Foto: Tim Søgaard.

- Bay Christensen har solgt entreprenørmaskiner i over 40 år, men det er kun tre år siden, vi begyndte på maskinerne til recyclingsegmentet, så vi er jo relativt nye i branchen. Nogle af konkurrenterne har beskæftiget sig med det her i over 50 år, og der er mange om buddet, så det er ikke nemt, siger Christian Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er dog ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes importøren at bryde igennem med maskinerne fra Edge Innovate.

- Man skal bare have tålmodighed, og når først de første maskiner kommer ud at køre og beviser sig, så rygtes det også i branchen og så ruller snebolden. Vi tror på de her maskiner, siger han.