Lyt til artiklen:

Brugte danske maskiner meget eftertragtede

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Det lidt pressede europæiske marked for entreprenørmaskiner i 2023 og 2024 slår også igennem hos Euro Auctions, der er Europas største auktionshus for maskiner.

- Antallet af enheder under hammeren er stabilt højt, men priserne er lidt under pres - især i segmentet for større gravemaskiner, fortæller Rasmus Kruse, som er Euro Auctions' Territory Manager for Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinteknik møder ham på E&H, hvor han er på besøg for at besøge nogle af samarbejdspartnerne.

- Jeg er her mest af alt for at forsøge at få en føling med det aktuelle danske marked. Hvordan er markedet? Hvad bytter folk ind, når de køber nyt? Og hvor er markedet på vej hen? Jeg forsøger at vejre stemningen, siger han.

Høj dansk standard

Hammerslagspriserne på maskinerne fra Skandinavien ligger i den høje ende, primært på grund af den gode vedligeholdelsesstandard.

- Prisen på en maskine fra Danmark med 6.000 timer bag sig kan nogle gange lande højere end en tilsvarende maskine fra eksempelvis Italien med blot 4.500 timer, siger Rasmus Kruse og tilføjer:

- Skandinavisk grej er eftertragtet på vores auktioner på grund af grundig vedligeholdelse og god stand. Man kan tydeligt se forskel på, hvor grejet kommer fra. Og så er det også fedt, at der er tiltrotator på næsten alt herhjemme. Sådan er det ikke i for eksempel Tyskland og mange andre lande i nærheden, siger han.