Lyt til artiklen:

Tillidsrepræsentant fejrer 30 års-jubilæum hos VAM

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Niels Holm Rasmussens første opgave hos VAM var etableringen af en pumpestation i Pindstrup, og han mærkede tidligt, hvor meget tillid gennemsyrer VAM.

- Det har jeg været enormt glad for gennem alle årene. Mange steder fortæller formanden, hvordan man skal gøre sit arbejde. Sådan er det ikke hos os, siger Niels.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Megaspændende opgaver

Gennem årene er det blevet til talrige store og små opgaver, men særligt to projekter skiller sig ud fra de andre.

- Vi lavede kloakering af alle private husstande med udledning til åer og vandløb i hele Aarhus Kommune. Det tog næsten ti år, og det var megaspændende hver dag, fortæller Niels.

rich-media-2
Pressefoto.

Den anden mindeværdige opgave handlede om etablering af 72 km trykledning hele vejen rundt om Aarhus.

- På et tidspunkt opdagede vi en kæmpe sten under vejen midt i et kryds på Skanderborgvej. Men et problem er jo bare en udfordring, der skal løses. Vi fandt en løsning en søndag formiddag, og med tiden bliver selv en kæmpe sten midt i et kryds til en god historie.

Arbejdsmiljø og sikkerhed

For Niels har det været vigtigt både at sætte sit aftryk på de mange projekter og på virksomheden generelt. Som tillidsmand gennem 20 år har han altid slået et slag for arbejdsmiljø og sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- VAM er jo en super arbejdsplads, så jeg nominerede os til Årets Arbejdsplads ved 3F, og i 2014 vandt vi. Det var virkelig stort og en fed dag, siger Niels og fortsætter:

- Begrundelsen var vores overskudsdeling, som jo både dengang og i dag ikke er særligt udbredt. Vi har haft det siden 1990'erne, og det siger meget om VAM.

Udover at være tillidsmand sidder Niels også i arbejdsmiljøudvalget, samarbejdsudvalget og aktivitetsudvalget samt i bestyrelsen for 3F Djurslands byggegruppe.