Lyt til artiklen:

Byg selv din Liebherr

00:00
Hastighed: ???x
03:42

Maskinkæmpen Liebherr har åbnet døren til Slaraffenland for entreprenører, maskinførere, maskinnørder og alle andre, der bare har interesse i stort grej. Det er nu muligt at bygge sin egen Liebherr hjemme på computerskærmen, uden at det koster noget. Derefter kontaktes sælgeren hos Johs. Møllers Maskiner A/S, som kommer med slutsedlen og gør projektet færdigt.

Liebherr har fostret en konfigurator til jord- og materialehåndteringsmaskiner, som interesserede kan sætte til at forsyne hjulgravere, larvebåndsgravere, hjullæssere, knækstyrede dumpere, materialehåndteringsmaskiner, dozere og teleskoplæssere med et utal af forskellige typer udstyr. Der kan vælges motor og assistentsystemer, og maskinen kan få speciallak.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været muligt at gå ind på byg-selv konfiguratoren i en kort periode, og cirka 400 har allerede været i gang med at udstyre maskiner. Enkelte af selvbyggerne har såmænd også bestilt maskiner. De kommende ejere er velfunderede på forhånd, fordi de selv har været med i processen med at udstyre deres nye maskine, fortæller direktør Leif Rudebeck Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

Masser af optioner

Liebherr har branchens måske største katalog over udstyrsoptioner med flere end 1000 muligheder. Det gør konfigurationen af en Liebherr-maskine til lidt af en kunstart i sig selv.

- Ikke alt udstyr kan kombineres vilkårligt. Maskinen til jordflytning eller materialehåndtering skal skræddersyes til den type arbejde, den skal udføre. Det véd systemet alt om, og når man har valgt sin maskintype og model, går man direkte til konfigurationen. Her kan man sætte sig ind i alt udstyr og priser, få en god indsigt i både maskine og udstyr, og se det endelige resultat. Samtidig får man prisen på drømmemaskinen, forklarer han.

Når man er tilfreds med sin maskine og konfigurationen, kan man tage fat i en af eksperterne fra Johs. Møllers Maskiner A/S, som er dansk importør af Liebherr. Sælgeren kontrollerer detaljerne på den valgte maskine, giver råd og udarbejder et endeligt tilbud, hvis der skal handles.

Bygge på løbende

- Hvis den nye maskine indtil videre kun er en fremtidsdrøm, kan man altid vende tilbage til Liebherr-konfiguratoren og finde sin maskine igen. Det sker med en QR-kode, der følger det enkelte projekt. Dermed er det muligt at bygge på maskinen løbende, forsyne den med mere eller mindre udstyr, vælge bom og kontravægt til gravemaskinen eller vælge ønsket løftearm til gummihjulslæsseren, siger Leif Rudebeck Petersen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er overbevist om, at både vores kunder og vores sælgere kan få stort udbytte af den elektroniske fabrik på skærmen. Når man overvejer en ny maskine, er det naturligvis nemt og behageligt at sidde derhjemme og vælge blandt alle optionerne. Efterfølgende kan man sammen med vores sælger kalde maskinen op på en skærm og finpudse projektet. Entreprenøren har allerede en klar fornemmelse af, hvad den nye maskine koster, siger JMM-direktøren.

Konfiguratoren, og dermed vejen til selv at sammensætte sin Liebherr-maskine, ligger på Johs. Møllers Maskiners hjemmeside. Linket her fører direkte til muligheden for at vælge maskine og udstyre den med masser af optioner. Prisberegneren justerer løbende i danske kroner i takt med, at der ændres i udstyrspakken.