Lyt til artiklen:

Investerer i nyt tungt materiel til styret underboring

00:00
Hastighed: ???x
03:54

Det går stærkt hos VP Villy Poulsen No-Dig ApS i Skjern. Der er travlhed i forretningen, hvor stifteren Villy Poulsen desværre for nylig faldt bort efter alvorlig sygdom. Datteren, Jane Christensen valgte at overtage ansvaret sammen med en direktør, Nicolai Thomsen og det har hun ikke fortrudt. Nu investerer firmaet flere millioner kroner i en ny stor Vermeer boremaskine til at udføre nogle af de tungere opgaver, der er i ordrebogen.

Maskinen blev udstillet på E&H messen i Herning, der netop er overstået, og om få dage rejser maskinen til Skjern, hvor den skal bore et stort projekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har naturligvis været en hård tid, fordi der var så mange ting der skulle falde på plads. Samtidig er der travlt i forretningen, og der skulle tages nogle alvorlige beslutninger om fremtiden. Selvom jeg selv har været i forretningen i mange år, og har kørt det sammen med min far, er det jo en stor beslutning at overtage roret. Men da jeg nu har Nicolai Thomsen som meddirektør i firmaet, så skal det nok gå, fortæller Jane Christensen.

rich-media-2
Jane Christensen har en travl hverdag i virksomheden, og har desuden familien med tre børn at tage vare på. Pressefoto.

Til de tunge opgaver

Det er en kraftkarl til flere millioner kroner, som VP Villy Poulsen No-Dig ApS har investeret i. Det er en Vermeer D100X140 S3, der er tale om. Den har en egenvægt på 27 ton, og den kan presse og trække med en kraft på 45 ton.

- Maskinen erstatter en ældre en af slagsen, der trænger til udskiftning. Men den har gjort sit arbejde godt med ca. 12.000 timer på tælleren, og det er også derfor, vi vælger en af samme type igen, selvom den nye er en anelse kraftigere, og selvfølgelig med alt det nyeste i udstyr, siger Nicolai Thomsen, direktør i VP Villy Poulsen No-Dig ApS.

- Villy Poulsen har været kunde hos os i mange år, og vi har et rigtigt godt samarbejde. Vi løser tingene sammen, og vi er stolte af, at Jane Christensen nu vælger at fortsætte driften af virksomheden og selvfølgelig samarbejdet med os, siger Bent Tangemann, direktør i Vermeer Danmark.

På hårdt arbejde

Den nye Vermeer skal de næste ca. ni måneder arbejde på et stort projekt for EnergiNet i Skjern, hvor der skal føres store elkabler under Skjern Å. Projektet er vokset og skulle i første omgang have været et projekt bestående af 12 boringer a ca. 500 meter, med en diameter på hver 355 mm, men det er vokset for at undgå risiko for oversvømmelse, så nu er de 12 boringer på 955 meter i længden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Nicolai Thomsen, direktør i VP Villy Poulsen No-Dig ApS. Her ses han i nyerhvervelsen fra Vermeer Danmark. Pressefoto.

- Vi borer faktisk fra begge sider og skal ramme meget præcist. Det er ikke en metode, der anvendes ret ofte, men vi har nogle meget dygtige folk, som har erfaringen til det, fortæller Nicolai Thomsen.

Projektet kører over de næste ni måneder, og da det varer så længe, sættes der yderligere pumper op, så man ikke overbelaster systemerne på de mobile boreenheder.

- Det er et stort projekt, som kræver masser af pumpekapacitet, men vi har prøvet det før, så det skal nok gå, siger han videre.

Stor kapacitet

Den nye Vermeer boremaskine er faktisk ikke den største, firmaet råder over. Der er en endnu kraftigere model i stalden, beregnet til de meget tunge opgaver. I alt har VP Villy Poulsen No-Dig ApS otte boremaskiner - alle Vermeer, i forskellig størrelse. Firmaet løser styrede underboringsopgaver over hele landet. Og denne del af virksomheden beskæftiger ca. 35 medarbejdere.

I forbindelse med præsentation af den nye boremaskine, holder firmaet Åbent Førerhus sidst i juni.