Lyt til artiklen:

Energien bliver grønnere hos skovlproducent

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Sjørring Maskinfabrik A/S har indgået en aftale med NRGi om at købe 100 procent klimavenlig strøm fra danske vindmøller. Initiativet er en del af skovlproducentens bæredygtighedsstrategi, som fokuserer på at reducere virksomhedens CO2-aftryk og arbejde mod klimaneutralitet i 2040.

Strømmen er produceret af vedvarende energi fra danske vindmøller og er dækket af oprindelsesgarantier. Oprindelsesgarantierne sikrer, at den mængde strøm, virksomheden forbruger, er købt fra grønne energikilder og leveret til det danske elnet. Dermed er Sjørring Maskinfabrik garanteret, at deres energiforbrug stammer fra 100 procent vedvarende energikilder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en del af Terratech Group har Sjørring Maskinfabrik forpligtet sig til ambitiøse klimamål gennem Science Based Targets-initiativet (SBTi), som hjælper virksomheder med at sætte mål for at reducere drivhusgasudledninger i overensstemmelse med den nyeste klimavidenskab. Aftalen med NRGi er et skridt på vej mod at opnå en mere bæredygtig fremtid og understreger Sjørring Maskinfabriks engagement i grøn energi og miljøansvar.

- Som virksomhed i stålindustrien har vi et særligt ansvar for at træffe grønne valg. Den klimavenlige strøm fra danske vindmøller er ét af vores bidrag til en mere bæredygtig fremtid, fortæller Klaus Kalstrup, administrerende direktør hos Sjørring Maskinfabrik.

rich-media-2
Adm. direktør Klaus Kalstrup, Sjørring Maskinfabrik. Pressefoto.

Udover valget af den klimavenlige strøm kan det yderligere tilføjes, at Sjørring Maskinfabrik for nylig har indgået et nyt partnerskab med den svenske stålproducent SSAB for at minimere sin miljømæssige påvirkning og blive en del af overgangen til en fossilfri værdikæde.

Den seneste bæredygtighedsrapport fra Terratech Group er endnu et bevis på Thy-virksomhedens klimaengagement. Her kan man læse, at Sjørring Maskinfabrik i 2023 igangsatte et projekt med Thisted kommune for at påbegynde overgangen fra naturgas til fjernvarme - et projekt, der adresserer Sjørring Maskinfabriks største emissionskilde, der udgør omkring 70 procent af virksomhedens produktionsrelaterede udledninger.