Lyt til artiklen:

Landsdækkende krancenter indviet

00:00
Hastighed: ???x
03:38

Både fagfolk og interesserede lokale lagde vejen forbi, da Mercantec Ulfborg-Kjærgaard holdt åbent hus i fredags og indviede stedets nye krancenter.

På det nye krancenter kan kursister fra hele landet lære at flytte tonstunge elementer på byggepladser og i det offentlige rum sikkert og kontrolleret. Det skriver erhvervsskolen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er stor efterspørgsel på kompetente og sikkerhedsorienterede kranførere i hele landet, og derfor har Mercantec samlet kursus-aktiviteterne inden for kranområdet på Ulfborg-Kjærgaard frem for på to lokationer som før, lyder det.

Kursister i centrum

Gæsterne til åbent hus-arrangementet kunne blandt andet prøve at køre gaffeltruck, store gravemaskiner, styre en vejtromle og betjene en mobilkran. Flere tog også turen op i en 28 meter høj tårnkran for at nyde udsigten og få et indtryk af, hvordan en kranfører arbejder.

Med åbent hus-arrangementet ønskede skolen at invitere ikke bare branchefolk, men alle interesserede indenfor for at give dem indblik i, hvordan Mercantec uddanner fremtidens kranførere.

Ønsket var også at give en direkte oplevelse af den maskinpark, som ligger til grund for opførelsen af store anlægsprojekter, fx etablering og asfaltering af veje i Danmark.

rich-media-2
Det nye krancenter blev indviet fredag 21. juni 2024. Foto: Mercantec.

Ifølge Mercantecs direktør Adrian Tresoglavic samler skolen sine krankursusaktiviteter i det nye krancenter for at skabe et stærkere, mere sammenhængende læringsmiljø:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mercantecs kerneopgave er at møde erhvervslivets behov for kompetenceudvikling. Med det nye krancenter gør vi netop det. Ved at samle vores undervisere og materiel ét sted fokuserer vi kurserne endnu mere. Målet er at sætte kursisterne i centrum. Jo bedre, vores kursister klarer sig, jo bedre klarer virksomhederne sig, siger han.

Plads til at øve og fejle

Christine Thorhauge, centerleder for Ulfborg-Kjærgaard, har fuldt fokus på virksomhedernes behov, når hun planlægger kurserne inden for kranområdet. Derfor er det ifølge centerlederen meget vigtigt, at kursister bliver mødt i øjenhøjde.

- Vi ønsker at møde kursisterne der, hvor de er. Vi ønsker at klæde dem godt på og bygge dem op, så de får den nødvendige selvtillid til at løse opgaverne ude i virkeligheden. Det gør vi blandt andet ved at træne deres færdigheder i realistiske omgivelser, hvor der er plads til at øve sig og fejle. På den måde er de godt rustet til arbejdet ude i samfundet, hvor der ofte ikke er plads til større fejl, siger hun.

Nyt krancenter byder første hold kursister velkommen

Se også:

Nyt krancenter byder første hold kursister velkommen

Det nye kursuscenter er 100 hektar stort og placeret i naturskønne omgivelser i et frodigt plantageområde i UIfborg.

Nyindkøbte tårnkraner

Krancenteret har blandt andet fire tårnkraner, seks mobilkraner, fem teleskoplæssere og syv gaffeltrucks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To af tårnkranerne er nyindkøbte, og en af disse er en totalrenoveret kran, som af fagfolk i Frankrig er skilt ad ned til mindste bestanddel, istandsat og malet. Den totalrenoverede kran er valgt, da man på Mercantec har fokus på bæredygtighed og genanvendelse.

Tre nye Catte i stald hos Mercantec

Se også:

Tre nye Catte i stald hos Mercantec

Erhvervsskole Mercantec Ulfborg-Kjærgaard rummer i forvejen store entreprenørmaskiner, der i det daglige skaber professionelle rammer for maskinføreruddannelsen. I vinterhalvåret er skolens område desuden fyldt med asfaltudlæggere og vejtromler som led i vejasfaltør-uddannelsens praktiske undervisning.