Lyt til artiklen:

Vinderprojekt i Kongelunden er fundet

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Vinderen blev afsløret på et pressemøde mandag, og valget faldt på et konsortium med mange lokale spillere.

Dermed bliver det Raundahl og Moesby og M.J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra Aart Architects og Niras, der skal i gang med at opføre et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden i Aarhus. Det fremgår af en nyhed på Kongelundens hjemmeside

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlæggene, der også indeholder et ankerpunkt for cykelsporten, skal efter planen står færdige i løbet af 2026.

Genbrug fra stadion

Vinderprojektet er fundet på baggrund af totalentreprisekonkurrence og er en del af opdateringen af Idrætsbyen i Kongelunden, der også inkluderer et nyt fodboldstadion.

Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere, og her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning.

Fire teams i kamp om næste projekt i Kongelunden

Se også:

Fire teams i kamp om næste projekt i Kongelunden

Ifølge bedømmelsesrapporten er der i projektet en klar vision for bæredygtighed og bæredygtige tiltag. Det drejer sig blandt andet om bevaring og ombygning af eksisterende byggeri og genbrug af beton fra andre projekter.

Samme rapport betegner det nye Sportens Hus som en meget god komposition af røde facader med sammenhæng til de eksisterende bygninger og det samlede historiske kulturmiljø. Forslaget roses desuden for åbenhed mod omgivelser og gode forbindelser mellem ude og inde, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med kåringen af vinderprojektet har Kongelunden taget endnu et vigtigt skridt fremad, og det er godt at konstatere. Samtidig glæder jeg mig over, at vi blandt flere gode bud har kunnet pege på et vinderhold, der er ambitiøse på sportens om områdets vegne.

- Projektet har med al tydelighed læst stedet så godt, at vi kan se frem til et projekt, der vil føje sig smukt ind blandt de øvrige bygninger, samtidig med at brugernes behov er forstået. Man kan trygt begynde at glæde sig, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), i en pressemeddelelse.