Lyt til artiklen:

Bro over motorvej forsvandt bid for bid

00:00
Hastighed: ???x
02:30

I weekenden blev Jyllands trafikale hovedpulsåre, E45, spærret, og trafikken omdirigeret, så der var plads til maskiner og mandskab.

På bare 16 timer blev broen, der førte Bredalvej over motorvejen mellem Vejle og Hedensted, revet ned. Arbejdet med nedrivningen var planlagt minutiøst, og lige inden klokken slog 09.00 søndag formiddag, var motorvejen igen åben for trafikanterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse

rich-media-2
Nedrivningen af broen tog 16 timer. Foto: Kingo Karlsen.

- Vi havde virkelig travlt, og tiden blev udnyttet fuldt ud. Først blev motorvejen sikret mod skader ved at udlægge store jernplader under broen, hvorefter seks store nedbrydningsmaskiner kørte i stilling, siger projektchef i Vejdirektoratet, John Kjærsgaard, i meddelelsen.

- I løbet af de første tre timer havde de klippet størstedelen af brodækket ned. 600 kubikmeter beton blev knust og kørt væk, inden motorvejen blev genåbnet lige før afleveringstidspunktet, siger han.

Flere broer venter

Udover Vejdirektoratet bestod holdet af Arkil A/S, Kingo Karlsen og Safe Road.

rich-media-3
Seks nedrivningsmaskiner rev den gamle bro ned. Den nye er ved siden af. Foto: Kingo Karlsen.

Hjemmeværnet hjalp med at dirigere trafikken, blandt andet ved afkørsel <58> Hedensted og sørgede for, at der ikke var nogle trafikanter, der kørte ned på motorvejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Massive mængder jord flyttes på plads til E45-udvidelse

Se også:

Massive mængder jord flyttes på plads til E45-udvidelse

- Da motorvejen var afspærret på hele strækningen mellem afkørsel <58> Hedensted og <59> Hornstrup, udnyttede vi desuden muligheden for at få foretaget omfattende asfaltreparationer på strækningen, siger projektchef John Kjærsgaard.

- Arbejdet foregik, uden at det påvirkede bronedrivningen, som selvfølgelig var det primære fokus, siger han.

rich-media-6
Den gamle bro, der førte Bredalvej over motorvejen, er nu fortid. Foto: Kingo Karlsen.

I alt skal ni motorvejsbroer på E45 rives ned for at gøre plads til et tredje spor på motorvejen, så det bliver lettere at komme frem.

Arbejdet med at skabe mere plads til trafikanterne kan nu fortsætte, indtil næste bro over E45 skal rives ned i 2025. Her venter en endnu større bro - og dermed en endnu større opgave for Vejdirektoratet, som nu vil gå tilbage og evaluere på weekendens arbejde.

Maskinteknik var med, da broen over E45 blev revet ned. Se mere i video-artiklen lige her:

Motorvejsbro nedbrudt på en nat

Se også:

Motorvejsbro nedbrudt på en nat