Lyt til artiklen:

Recycling-markedet i hastig vækst hos Nyborg-importør

00:00
Hastighed: ???x
03:57

Import- og salgsvirksomheden Østli fra Nyborg blev stiftet i 2006, og indtil for ca. fem år siden var det primære fokus på salg af redskaber til nedbrydningsindustrien. Omkring 2019 kom de første mærker med maskiner til recyclingbranchen ind i porteføljen, og i dag fylder recycling 50 procent af omsætningen.

- Vi har positive forventninger til fremtiden. Allerede nu har vi god efterspørgsel, og den forventer vi kun bliver endnu bedre, da tendensen går mod endnu mere sortering i fremtiden, siger Ole Skou Ottosen fra Østli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Populær tysker

Mest fylder de tyske neddelere fra Arjes, som er populære blandt kunderne. Østli kan levere dem i forskellige størrelser både som mobile og stationære anlæg.

- Maskinerne taler lige ind i tidens voksende fokus og stigende genbrugskrav. Arjes neddeler blandt andet stort brandbart, plastic, isoleringsmaterialer, rødder, beton, metal og meget mere, så det er en solid allround maskine, fortæller han til Maskinteknik.

Sidste nye anlæg fra Arjes er model 300, som er en opdateret udgave af den meget populære model 250.

- Den har fået en række opdateringer samt en lidt stærkere motor, siger han.

Andre mærker

Østli har også importen på en stribe andre mærker, blandt andet de hurtigtgående Willibald neddelere i to størrelser, som ud over returtræ også kan bruges til dybstrøelse på biogasanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet mærke er Orkel, der laver pakkemaskiner til recyclingindustrien. Det er i princippet en rundballepresser med wrapper, der drives via en traktors PTO eller en selvstændig power-enhed. Det giver en fleksibel, omkostningseffektiv og kraftfuld pakning af mange typer materialer og industriaffald.

- Vi har solgt en del af dem til Grønland, og lige nu har vi faktisk en ny klar til afsendelse fra fabrikken, siger Ole Skou Ottosen.

Unik sigte

Også tromlesigter fra SiboTec har Østli importen på. På nyligt afholdte E&H i Herning medbragte Østli blandt andet et SiboTec 8000, som er et virkeligt stort anlæg.

Ny recycling-aktør ser stort potentiale i polske maskiner

Se også:

Ny recycling-aktør ser stort potentiale i polske maskiner

- Tromlen har en diameter på hele 2,2 meter og en længde på 7,5 meter. Det er enestående for denne type maskiner. En anden unik feature er, at det er lameller på valsen under fødekassen, der trækker båndet. Det gør den meget stærk, og den går ikke i stå som andre anlæg, når der kommer for meget materiale på, fastslår han.

SiboTec tromlesigter findes som både diesel, elektrisk eller hybrid-modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forbedret leveringstid

Nyeste import handler om Ecohog fra Nordirland, som blandt andet producerer vindsigter, tromlesigter, sugeseparatorer og hvirvelstrømsmagneter.

- Vi vil nu i gang med en besøgsrunde hos nuværende og fremtidige mulige kunder, hvor vi vil afdække markedets behov, inden vi beslutter, hvilke modeller vi vil hente hjem. Det bliver spændende at komme i gang med, fortæller Ole Skou Ottosen.

Øget fokus på recycling og ny lovgivning smitter af hos importørerne

Se også:

Øget fokus på recycling og ny lovgivning smitter af hos importørerne

I februar flyttede Østli til nye lokaler i Nyborg med større lager og værksted, så man er klar til den forventede stigende efterspørgsel. Virksomheden har blot fem ansatte, fordi man benytter en fast servicepartner, der har været på kursus hos leverandørerne, så de er klædt godt på til opgaven.

- Vi satser også på at komme i gang med lidt flere demoer, end vi hidtil har lavet. Der har været nogle år, hvor leveringsproblematikken betød, at vi stort set solgte alt, inden det kom hjem. Men nu lysner det med kortere leveringstider, så forhåbentlig bliver det muligt af vise produkterne frem for flere fremover, siger han til Maskinteknik.