Lyt til artiklen:

Tscherning trodser svært år og lander rekordresultat

00:00
Hastighed: ???x
04:12

I sin nye årsrapport lukker Tscherning Gruppen kassen for regnskabsåret 2023/24 med et solidt resultat på 34,4 millioner kroner efter skat. Det er det bedste resultat i Tscherning Gruppens historie - trods udfordringer i markedet med stigende renter og høje energipriser, der har fået flere bygherrer til at trække i håndbremsen.

Hovedselskabet i gruppen, G. Tscherning A/S, har spillet en afgørende rolle for årets resultat med en omsætning på 629,3 millioner kroner og et resultat efter skat på 19,5 millioner kroner. Men også søsterselskabet Gravmand A/S har holdt maskinerne godt kørende. Den mindre entreprenørvirksomhed i Birkerød leverer det bedste resultat i virksomhedens historie på 20,7 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både Gravmand A/S og Tscherning Gruppens anlægsforretning og byggepladsservice har vundet en række betydningsfulde sager for nationale såvel som internationale bygherrer.

- Jeg er stolt over det solide resultat, vi leverer i et marked, der har været ramt af blandt andet energikrise og rentestigninger. Det er et tydeligt bevis på, at vores konsekvente fokus på miljø og mennesker virker. Jeg har en klar forventning om, at vi kommer til at se en markant efterspørgsel på CO2-reduktioner og ansvarlig håndtering af ressourcer i de kommende år. Den udvikling skal vi gribe. Derfor vil vi styrke vores fokus på klima- og miljøvenlige løsninger, siger Søren Tscherning.

Nyt domicil bygget på 90 procent genbrug

Det mest synlige eksempel på det grønne fokus er Tschernings nye hovedsæde i Hedehusene, der er bygget med cirka 90 procent genbrugte og bæredygtige materialer. Tscherninghuset blev indviet i april 2024 og er skabt af materialer og inventar fra Tschernings egne nedrivninger samt upcyclede og bæredygtige produkter. Det betyder, at stort set alle elementer i bygningen har en historie fra et tidligere liv.

Tscherning er blandt finalisterne til Renoverprisen 2024

Se også:

Tscherning er blandt finalisterne til Renoverprisen 2024

- Med Tscherninghuset ønsker vi at gå forrest og vise, hvad der rent faktisk er muligt at skabe med cirkulær transformation fremfor at bygge nyt. Vi er drevet af en mission om at bidrage til en cirkulær udvikling af byggeriet. Det kommer til udtryk i alle vores ledelsesmæssige beslutninger, produktionsmæssige sammenhænge - og nu også i de 1700 kvadratmeter, vi bor i, siger Søren Tscherning.

Investeringer i grønnere byggeri

I disse år sker der en spændende udvikling i byggeriet med nye aktører, der tester og udvikler bæredygtige materialer og teknologier. Men der er brug for kapital for at gøre løsningerne skalérbare. Derfor har Tscherning Gruppen i 2023/24 investeret i en række virksomheder, der arbejder med samme ambition om at bidrage positivt til byggeriets klimapåvirkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gælder blandt andet rådgivervirksomheden Søren Jensen, der står bag en ny spånplade, hvor bindemidlet er svampe-mycelium frem for lim. Et andet eksempel er Fremtidens Fundament, der udfører skruefundamenter med et meget lavt CO2-aftryk i forhold til konventionelle fundamenter i beton.

Ligeledes har Tscherning Gruppen investeret i a:gain, som producerer isolering, gulve og skillevægge af overskudsmaterialer og genbrug. Udover en direkte investering i a:again har Tscherning indgået en samarbejdsaftale med virksomheden om at levere byggematerialer fra Tschernings nedrivninger til fremtidigt genbrug.

Derudover har Tscherning Gruppen i regnskabsåret 2023/24 udarbejdet en investeringsplan for elektrificering af virksomhedens egen bil- og maskinpark. Indtil videre er der planlagt aktiviteter og investeringer, der skal resultere i en reduktion i CO2-udledning på 60 procent i 2030 i forhold til niveauet fra 2018/19. På længere sigt er det ambitionen, at Tscherning som minimum bliver klimaneutral.