Lyt til artiklen:

Næsten 100 meter op med ny emissionsfri tårnkran

00:00
Hastighed: ???x
02:27

"Tillykke med den lille nye" lød det gentagne gange, da indehaveren af vognmandsfirmaet Bent Mortensen A/S i Tilst ved Aarhus holdt åbent hus for at vise grejet frem. "Den lille nye" var møntet på Emma, som kom til verden for kort tid siden, og som kan blive sjette generation ved roret i firmaet, hvis hun med tiden får den samme hang til kraner, som hendes far, Jesper Mortensen.

Mens Emma sov sødt, blev "den store nye" dagens midtpunkt. En Liebherr MK140-5.1 Plus mobil tårnkran, som er den første af sin art i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Jesper Mortensen klar til at sende maskinfører Jesper Lauritzen afsted med verdens eneste mobilbyggekran, der når op i en højde af 94,4 meter. Pressefoto.

Det er ikke første gang, at Jesper Mortensen handler hos Johs. Møllers Maskiner. For snart to år siden fik Jesper Mortensen Liebherr-forhandleren til at stille en ny MK88-4.1 mobil byggekran af i Tilst. Halvandet års tid forinden havde han købt en ny LTM110-5.2 mobilkran.

- Det er godt at være firstmover. Så kommer man ikke bagud, konstaterer vognmanden med de store kraner.

Eneste i verden

Den nye MK140-5.1 Plus er ganske særlig. Den er dels den eneste mobilbyggekran i verden, der kan nå op i en højde af hele 94,4 meter. Og dels kan den opereres 100 procent emissionsfrit og uden støj.

Masser af gæster til åbent hus-arrangementet havde ikke de store kvaler med at finde vej. Et gigantisk Dannebrog på ikke mindre end 200 kvadratmeter vajede fra øverste position på virksomhedens mobile LTM110-5.2 til ære for MK140-5.1 Plus og viste vej.

rich-media-3
Vognmandsfirmaets mobile Liebherr LTM-kran tog rollen som flagstang, da det gigantiske Dannebrog viste vej til åbent hus-arrangementet. Hovedpersonen, MK140-5.1 med kroghøjde på 94,4 meter rakte mod himlen. Pressefoto.

Når den elektrisk drevne gigantkran på fem aksler ankommer til et nyt arbejdssted, kan kranen rejses af én mand på blot 17 minutter. Til at sikre operatøren det optimale overblik over, hvad der kranes op i højden, er maskinen udstyret med løftekabine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden den imponerende kroghøjde på 94,4 meter, sikrer Liebherr-kranens VarioJib også en radius på op til 65 meter. Den har kapacitet til at løfte op til 8 tons, og ude på den maksimale radius klarer den op til 1,9 tons.