Lyt til artiklen:

Byggemodning af Stejlepladsen snart afsluttet

00:00
Hastighed: ???x
02:51

8-10 personer fra entreprenørvirksomheden Thomas Jørgensen ApS fra Ølsted har gennem lidt over et år været i fuld gang med at klargøre Stejlepladsen til kommende boligbyggeri. Stejlepladsen er placeret over for Sydhavn Genbrugscenter ved Sydhavnstippen i København.

Det er By og Havn i samarbejde med PFA, som står bag udviklingen af det lidt glemte område, der har ligget som en naturskøn plet ved Fiskerihavnen i Københavns Sydhavn. I disse smukke omgivelser skal der opføres omkring 900 boliger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

... det har været en omfattende proces, hvor vi har fjernet omkring 40.000 tons jord og tilkørt omkring 30.000 tons.

Projektleder Frederik Andersen, Thomas Jørgensen ApS.

Kloak og forsyning

- Byggemodningen begyndte i maj 2023, og det har været en omfattende proces, hvor vi har fjernet omkring 40.000 tons jord og tilkørt omkring 30.000 tons. Samtidig har vi stået for al fjernvarme, spildevand og regnvand, og så har vi renoveret vandledning i det omkringliggende område, fordi ledningerne var i dårligere stand end forventet, fortæller projektleder Frederik Andersen fra Thomas Jørgensen ApS, der også skal lave vejkasser og første lag asfalt i området.

rich-media-3
Stejlepladsen ligger som en naturskøn plet ved Fiskerihavnen i Københavns Sydhavn. Foto: Torben Jastram.

I alt er der etableret adskillige kilometer ledning og kloak, så området kan håndtere presset fra beboerne i de 900 kommende nye boliger.

Mange maskiner i brug

Til arbejdet har der været masser af maskiner involveret. Jordentreprenøren har haft 3 store gravemaskiner mellem 30 og 45 tons i gang samt 4 mindre mellem 8 og 15 tons. Dertil læssemaskiner og dumpere.

- Vi har virkelig flyttet meget jord, blandt andet på grund af forurening, men vi har også gravet grøfter og genetableret nogle grønne områder, hvor nogle af de gamle træer er genbrugt, så kvarteret får det rigtige look, siger han til Maskinteknik.

Området er inddelt i fire byggeetaper, og byggeriet af første etape med 284 boliger er igangsat for nylig. Det er Sjælsø Management, der varetager den del, mens Thomas Jørgensen har fortsat byggemodningen af de øvrige etaper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu er vi ved at færdiggøre etape 2 med blandt andet kloak og vandforsyning ned mod sejlklubben. Dernæst drosler vi lidt ned hen over sommeren, så beboerne i området kan nyde sommeren uden for meget byggestøj, siger projektlederen.

Mere i vente

Til august går de i gang igen, og til efteråret er hele byggemodningen tilendebragt.

- Det betyder, at vores projekt for By & Havn sådan set er afsluttet til den tid. Vi forventer dog, at der kommer lidt mere hen ad vejen, siger Frederik Andersen.

De første beboere forventes at flytte ind i løbet af 2026.