Lyt til artiklen:

Nedgang i maskinsalg satte redskabsproducent på landkortet

00:00
Hastighed: ???x
05:17

Har du brug for et hurtigskifte, et skær til en skovl eller en skovlholder til din minigraver? Ja, så har du måske i 2024 stødt på Hurtigskift.dk. Det er i hvert fald noget, som mange andre har, hvis man kigger igennem Facebook efter noget til entreprenør eller landbrug.

- Det hele fungerer sådan, at vores hjemmeside er som så mange andres. Tag bare en tøjhjemmeside. Man går ind og shopper, hvad man kan lide eller har brug for, og får det leveret, boom færdig. Det sker uden, at vi har fat i kunden eller hører fra dem igen, medmindre de lægger en ny ordre, for det er enkle redskaber som holder og ikke skal repareres, siger Rene Bergmann, der er ejer af Hurtigskift.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tog chancen

Det var en lille revne, Rene så i markedet, som han måske kunne lukke, og som han selv mener, han har fået lukket godt og grundigt med sit koncept. Det giver nok ikke til en kæmpe produktion i fremtiden, men nok til at have en lille, solid og sund virksomhed kørende i fremtiden.

- Jeg tog en chance i den lille revne, der var. Jeg havde solgt maskiner før og så, at markedet var og er i nedgang i maskinsalg og især nye maskiner. Jeg tænkte, at det blev brugte maskiner, folk købte, og de ville have brug for hurtigskifte eller andet til deres brugte maskiner, og det udnyttede jeg heldigvis. Vi fik etableret os så godt, at folk ved, hvem vi er efter få måneder, forklarer Rene Bergmann.

Rene Bergmann stiftede ikke Hurtigskift.dk, men købte det sidste år. I februar købte han en del af maskinbutikken i Hobro, hvor der var river og skovlstativer, som de tog i programmet. Efterfølgende har de udviklet planerplanke, grubbertænder og skær til skovle som en del af sortimentet, og overraskende nok er nogle af disse blevet topsælgere.

rich-media-2
Det er ikke længere hurtigskift, som dominerer porteføljen. Det er i stedet et væld af specialredskaber. Især afretteren er et redskab, som dem, der lægger belægning, har stor glæde af. Foto: Esben Henneberg.

Ikke helt som et eventyr

- Det er ikke bare gået opad fra starten som et eventyr, meget arbejde ligger bag. Men det har været noget, jeg har troet på hele vejen igennem. Det kan ikke være rigtigt, hvis ikke det her dur, siger Rene Bergmann.

Rene troede, at de skulle leve af at lave hurtigskift til gravemaskiner og læssemaskiner til især landbrug og entreprenør i starten, da han købte virksomheden, men det er i stedet de populære river, skovlstativer, vejhøvle, afrettere og skær til skovle, der er størst salg i. Det overrasker Rene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rene vil gerne fremhæve riverne. De passer lige ind, når der skal ryddes op på byggepladsen - rødder, murbrokker og så videre, samt anlægsgartnere der i storstil har fået købt en når der skal etableres haver eller anlæg. Det er et redskab, som alle burde have, mener Rene.

Mere udvikling

- Nu arbejder vi på, om vi skal til at lave skovle. Men her presses markedet, for der er nok om buddet. Nu må vi se, hvad vi skal. Ellers er det specialløsninger og nye opfindelser, der skal komme næsten hver måned, men lad os nu se, hvad der sker, siger Rene Bergmann.

Det nye på programmet, som han har udviklet og som går som varmt brød, er en vejhøvl til læsse- og gravemaskiner. Det er et produkt, som er gået viralt på Facebook og set af næsten to millioner, hvor fire andre redskaber på deres Facebook-side tilsammen har rundet seks millioner visninger.

En succes, kan vi da godt sige det er, for den lille revne vi fandt er noget, som rammer kunderne lige i plet.

Rene Bergmann, ejer af Hurtigskift.dk

Hvad kan i, som de andre ikke kan, siden i kan sælge det?

- Jeg ved ikke, om der er noget, vi kan, som de andre ikke kan, men vi hører, at vi er meget omstillingsparate og klar på de svære ønsker, som kunderne kan have. Alt kan lade sig gøre at lave, det er bare at få svejst noget sammen. Og så det at have nogle løsninger, som bare er til at betale, tror jeg på, siger Rene Bergmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det overraskede Rene meget, hvor godt konceptet ramte noget, som han bare havde en forestilling om, var det rigtige. Ifølge Rene ramte det lige på rette tid og sted. Når brugtmarkedet bliver købt så meget op, som det gør, peger det hen mod Hurtigskift.dk.

rich-media-6
Hurtigskift.dk laver alt selv og får det selv produceret i egne lokaler nær Ejstrupholm. Foto: Esben Henneberg.

E&H messen

Efter Hurtigskift.dk har været på E&H messen i Herning, har det, som har rykket mest, været ønsker om nye redskaber. Disse ønsker har de taget med hjem til overvejelser om, hvorvidt det er noget, der skal arbejde videre på.

Ifølge Rene Bergmann er det er jo kunderne og andre, der skal købe det, og det der er efterspørgsel på, er dumt ikke at lave lyder det.

- Jeg var skeptisk over at tage på E&H-messen i Herning. Var der nu nogen? Men det er gået over al forventning. Vi har fået solgt en del og fået en masse aftaler, og især dem med ønsker om redskaber er noget, vi ikke forventede, men klart noget, vi tager med i udviklingen, siger Rene Bergmann.

- Nu er det spændende at se, hvordan markedet udvikler sig, og hvilken retning vi skal gå som producent, siger Rene Bergmann.