Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
TV-inspektionsgruppen træder ud af Dansk Industri
Tilbage i 2021 blev TV-inspektionsgruppen, der har DTVK i sit regi, del af Dansk Industri, men nu bryder parterne med hinanden. Pr. 8. september 2024 lægger TV-inspektionsgruppen Dansk Industris administrative indflydelse bag sig, og herefter vil DTVK fungere som en selvstændig og uvildig enhed, der står på egne ben med egne objektive vedtægter.
- At vi nu placerer kontrolordningen i en uvildig instans, der står på egne ben og med egen strategi, vil også have en klar fordel i forhold til den grønne omstilling og hele digitaliseringsaspektet. Vi kan nu mere målrettet udvikle ordningen i den rigtige retning, hvilket vil smitte positivt af på såvel miljøet som på vores interessenter, siger Claus Vangsager, der er formand for TV-inspektionsgruppen.
Ifølge Claus Vangsager sker udflytningen fra Dansk Industri for at sikre en fortsat styrkelse af kontrolordningen, sikre uvildigheden, sikre det tværfaglige og ligeværdige branchefællesskab og løfte det samlede serviceniveau.
Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning - også kaldet DTVK - er en landsdækkende upolitisk, uvildig og ganske frivillig kontrolordning med cirka 45 medlemsfirmaer. DTVK har fungeret som et velfungerende branchefælleskab siden 1986 og sikret præcise, valide og kontrollerede TV-inspektioner af kloaksystemerne i Danmark til glæde for de danske ledningsejere.
Formand for DTVK Bo Laden, Aarhus Vand og repræsentant for de danske forsyningsselskaber, er meget tilfreds med udtræden af DI.
- Ved at få foden under eget bord holder vi fast i den høje kvalitet, det branchemæssige samarbejde og de mange innovative tiltag der dukker op i markedet, hvor DTVK hjælper både store og små firmaer under ordningen, understreger Bo Laden.
Kunstig intelligens og droner
På trods af den nye organisering af DTVK holder TV-inspektionsgruppen fast i den strategiplan, der blev lagt tilbage i 2016. Målsætningerne er uændrede, men der blæser alligevel nye vinde ind over de konkrete handlingsplaner, som er i fokus.
- Vi står stærkere nu, og det betyder blandt andet, at vi kan bemande vores organisation mere optimalt. For at bidrage bedst muligt til fremtidens forsyning kigger vi blandt andet ind i, hvordan brug af kunstig intelligens og droner kan optimere og kvalitetssikre opgaverne. Den teknologiske udvikling betyder, at vi kan allokere flere ressourcer til digitalisering, så vores medlemmer kan forblive i deres erhverv, udtaler Claus Vangsager.
Claus Vangsager fortæller videre, at DTVK og deres kontroludvalg desuden arbejder på at komme ud til endnu flere faggrupper - herunder Foreningen af Rådgivende Ingeniører og aktører i miljøsektoren.
En af repræsentanterne i DTVK's kontroludvalg er Danva, der er forsyningsselskabernes paraplyorganisation. De ser frem til det fortsatte arbejde i DTVK.
- Vi ser stor værdi i, at der findes gode og valide kontrolordninger til at sikre kvaliteten af de investeringer, vores medlemmer foretager i renovering og udbygning af vand- og spildevandsledningerne. Danva ønsker uanset den fremtidige organisering at være engageret i og bidrage til udviklingen af kontrolordningerne ved at være repræsenteret i kontroludvalgene og bidrage med kompetencer fra vores medlemmer, siger Sten Kloppenborg, der er Seniorkonsulent i Danva.