Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
ARBEJDSPLADSEN: Meldgaard Handel
Vi starter der, hvor det giver allermest mening: I en grusgrav lidt udenfor Vojens, hvor et par store Finlay-sorteringsanlæg brummer derudad.
- I dag er vi smuttet en tur forbi Kudsk & Nissum. De har fået både et grussorteringsanlæg samt et grovsorteringsanlæg op at køre, som vi lige kigger til. Jeg går altid en tur rundt og lytter og snuser lidt, om alt er, som det skal være, fortæller Rane Kjer Møller.
Det lyder måske underligt, at en sælger render rundt og lugter og lytter i en grusgrav. Men ikke hos Meldgaard Handel. For selvom Rane er sælger, så ved han alt om de maskiner, han langer over disken.
- Vi værner rigtig meget om at have viden om maskinerne hos os selv, siger Rane Kjer Møller og kommer med et eksempel på, hvordan de gør hos Meldgaard Handel.
- En kunde ringer ind til os med et problem med maskinen. Normalt ville man jo så bestille en montør. Men fordi vi har den her viden om maskinerne selv, så ender det ofte med, at vi har fundet frem til en løsning gennem dialogen, uden kunden behøver bruge tid og penge på, at montøren først skal forbi og diagnosticere, siger Rane Kjer Møller.
Historien om Meldgaard Handel begynder i starten af 1990'erne i Berlin, hvor Klaus Meldgaard er med til at sætte et firma op, som sælger betonknusere og sorteringsanlæg efter murens fald.
- Egentlig laver vi det samme i dag som dengang; vi har bare rykket teltpælene op og rykket til Danmark, siger Klaus Meldgaard.
Klaus Meldgaard er, som navnet antyder, fætter til de nuværende ejere af Meldgaard Gruppen. Den afdeling, han står i spidsen for, er blot en ud af 18 afdelinger, som tilsammen udgør Meldgaard Gruppen.
- Det der med at være en familiejet virksomhed gør jo at der ikke er langt fra tanke til handling, siger Klaus Meldgaard.
Meldgaard Group har i dag omkring 800 medarbejdere og omsætter for 1,5 milliarder kroner.
Meldgaard Handel forhandler i dag hovedsageligt Rockster, Finlay-, Portafill- og Terex-maskiner.
- Vi giver faktisk også kunden mulighed for at leje maskinen i en periode, for at vi er helt sikre på, at det er den rigtige maskine, de ender med at købe, fortæller Rane Kjer Møller.
Masser af vækst og multisal
Den hurtige gang fra tanke til handling kommer også medarbejderne til gode.
Lige nu bliver der bygget nye lokaler ved hovedkvarteret på Askelund i Aabenraa. Foruden større kontorarealer er der også indtænkt en stor multihal, som medarbejderne kan gøre brug af.
- Vi gør meget ud af hver enkelt medarbejder. Man kan sige, multihallen er lidt ekstra fryns udover den sædvanlige medarbejderpleje. Men det er også nødvendigt for at kunne tiltrække de rigtige folk, siger Klaus Meldgaard.
- Jeg har elsket den her arbejdsplads i de ti år jeg har været her nu. Vi har en idé, og så rykker vi på den, hvilket jeg også tror, kunderne oplever, siger Rane Kjer Møller.
Og det går stærkt hos Meldgaard Handel. Pilen har stort set kun peget opad, siden det startede.
Særligt den øgede fokus på cirkulær økonomi giver medvind i markedet, ifølge Klaus Meldgaard, der i dag også bestrider posten som formand for Brancheforeningen Maskinleverandørernes Entreprenørsektion.
- Nu har jeg jo været i det her marked i mange år. Særligt de seneste ti år har kurven taget et nøk opad. Vi er i et segment, hvor behovet for vores maskiner vokser, siger Klaus Meldgaard.
Derfor ser de også lyst på fremtiden i det sønderjyske.
- Opgaven er at blive ved med at have den viden, som vi er kendt for. Vi skal ikke sætte os mellem to stole og bare vækste uden at have styr på vores maskiner og kunder. Vi skal blive ved med at have overblikket og dygtiggøre os på alle fronter, siger Klaus Meldgaard.
Kom helt tæt på Meldgaard Handel som arbejdsplads ved at se videoen i toppen af artiklen.