Lyt til artiklen:

80 procent af bygge- og anlægsvirksomheder er bekymrede for sygdom hos nøglemedarbejdere

00:00
Hastighed: ???x
02:27

En undersøgelse udarbejdet af Norstat blandt mindre og mellemstore virksomheder i bygge- og anlægsbranchen viser, at 80 procent af virksomhederne er bekymrede for konsekvenserne af længerevarende sygdom hos ejere eller nøglemedarbejdere. Alligevel mangler mere end halvdelen en plan, hvis uheldet skulle være ude. Samtidig har kun 24 procent af virksomhederne en sygedriftstabsforsikring for ejeren, mens 32 procent har en forsikring, der dækker nøglemedarbejdere.

Forsikringsvirksomheden Købstædernes Forsikring, der har igangsat undersøgelsen, har erfaring med rådgivning af virksomheder indenfor bygge- og anlæg og kalder resultaterne for bekymrende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke overraskende, at så mange virksomheder er bekymrede for konsekvenserne af sygdom, men det er til gengæld bekymrende, at relativt få gør noget ved det - enten gennem en forsikring eller en konkret plan, hvis uheldet skulle være ude. Tallene viser, at der er behov for oplysning om, hvordan virksomheder i byggebranchen kan sikre deres drift, hvis en nøglemedarbejder bliver syg, siger Morten Jepsen, der er underwritingdirektør hos Købstædernes Forsikring.

Kan bremse væksten

En anden central indsigt fra undersøgelsen er, at 48 procent af de adspurgte virksomheder i byggebranchen vurderer, at længerevarende sygdom hos nøglemedarbejdere i høj eller meget høj grad kan bremse virksomhedens vækstmuligheder i de kommende år. Det tyder på en udbredt bekymring i en branche, der allerede er præget af stor konkurrence og skiftende konjunkturer.

Region Syddanmark æder ekstraregning på 525 mio. kr. i aftale med italiensk entreprenør

Se også:

Region Syddanmark æder ekstraregning på 525 mio. kr. i aftale med italiensk entreprenør

- Bygge- og anlægsbranchen er afhængig af specialiserede medarbejdere, og når så stor en del af virksomhederne er bekymrede for, at sygdom hos nøglepersoner vil bremse deres vækst, understreger det, hvor sårbare mange af dem er, uddyber Morten Jepsen fra Købstædernes Forsikring.

Mens bekymringen er tydelig, viser undersøgelsen også, at flertallet af virksomhederne mangler en konkret plan for, hvordan de skal sikre driften, hvis ejeren eller direktøren bliver syg. Kun 41 procent af virksomhederne har en plan, mens 54 procent står uden nogen form for beredskab. Dette efterlader mange virksomheder i en sårbar position, hvis nøglepersoner pludselig ikke kan varetage deres funktioner.